ELU KALA. Mihkel Leetma oma uue isikliku rekordiga: 9 kilo ja 105cm. See kala kindlustas ka OFT edumaa Kalatoaga peetud võistlusel.

Foto: Erakogu
Kalapüük
23. november 2021, 07:00

Eestlased Soome haugivõistlusel. II osa: Our Fishing Trips kogus võistlustelt uusi rekordeid

Omavahelisele võistlusele lisaks võttis Soomes elavate ja kalastavate eestlaste tiim Our Fishing Trips pikal nädalavahetusel mõõtu Kalatoa võistkonnaga ning osales ka ülesoomelisel võistlusel Hauenkalastajat Open.

Triivisime vaikselt edasi. Mina olin paadi ninas ehk siis viskasin „esimesena“ auke läbi ning Mihkel üritas tagantpoolt võtta, mis võtta andis. Ja tal õnnestus saada ilus tugev võtt valge suure Westini spinnerbaidi peale. Ise ta väga sillas ei olnud, sest ilmselt ta ei näinud kohe, mis kalaga on tegemist. Kuna mina olin kõrgemal, nägin ka kala külge paremini ja teadsin, et nüüd on korralik koll. Kui kahva võtsin, sai vist Mihkel ka aru, mis toimub. Saime kala päris kiiresti kahva. Olgu siinkohal öeldud, et eelmine Mihkli rekord on 8,5 kilo. Kui lant oli suust eemaldatud, kaalusime kala kahvas. Juba tõstes sain aru, et Mihkli vanale rekordile ütleb see ilmselt „Nägemist!“.

Lootsin kaalul näha näitu, mis algab kümnega, kuid pärast kahva kaalu mahaarvamist jäi järele 9 kilo. Pikkust tuli 105 cm. See on ka nüüdsest Mihkli uus isiklik rekord.

Päris hea töö tuua tunni ajaga võistluste kaardile kolm mõõdus kala, mis tõstsid meid hetkeks 24. kohale. Kuna võistlejaid kogunes veidi üle 1000 paadi, oli tunne ikka mega hea.

Edasi lugemiseks: