Leatherman Skeletool

Foto: Leatherman
Kasulik
25. november 2021, 06:00

Elu mugavamaks! | Matkavarustuse uudiseid

Jagame teiega põnevamaid varustuseleide, mis on meile viimase kuu jooksul internetis silma jäänud.

Leatherman Skeletool multirööriist

Minimalistlikku Skeletooli on nimetatud ka Leathermani kõige käepärasemaks ja kasulikumaks multitööriistaks kogu valikust – sest see on alati kaasas.
See on soodne, omab kõiki olulisemaid tööriistu ja kinnitub karabiiniga mugavalt pükste külge.

Skeletoolil on 7 peamist, kõige vajalikumat tööriista:

- peenikese otsaga tangid;

- tavalised tangid;

- jämeda traadi lõikur;

- traadilõikur;

- 420HC kõrge süsinikusisaldusega roostevabast terasest nuga;

- karabiin/pudeliavaja;

- adapter kruvikeeraja otsakute paigaldamiseks + paariskruviotsakud (ristpeakruvitsad nr 1 ja nr 2 ning lapikkruvitsad 3/16„ ja 1/4“, lisaks on tööriistal spetsiaalne otsakuhoidik);

- kinnitusklamber.

Versioon CX on Skeletooli ainus mudel sirge, hammasteta teraga. Samuti on CX nuga 154CM terasest, mis hoiab teravust kuni kolm korda kauem kui tavalise Skeletooli 420HC teras.
Skeletool on saadaval ka Eestis ja müügikohad on hõlpsalt leitavad vähese guugeldamisega.

Hind al. 89 eurost

Stanley Classic

Foto: Stanley

Stanley Classic termos

Matkavarustuse testimisele pühendunud veebisait gearjunkie.com valis välja 2021. aasta parimad termosed ja üllatus-üllatus, üldvõitjaks tuli vana hea Stanley Classic. Alates selle turule toomisest 1913. aastal suudab see väidetavalt endiselt hoida vedelikke kuuma või külmana kuni 32 tundi.

Stanley on pisut raskem kui mõned konkureerivad mudelid, kuid on rida põhjuseid, miks seda on kasutanud mitmed põlvkonnad.

Küljel olev käepide muudab termose kandmise ja valamise lihtsaks isegi kindaid kandes. Kaas toimib ka tassina. Olenemata valitud Stanley Classicu suurusest on see vastupidav, ei roosteta ja on BPA (bisfenool-A)-vaba. Kui sulgete kaane õigesti, on termos lekkekindel ja võite selle ükskõik mis asendis kotti pista.

Sedagi toodet leiab Eesti poodidest.

Hind al 39 eurost

Zippo kätesoojendaja

Foto: Zippo

Zippo 12-tunnine kätesoojendaja

Eelpool juba nimetatud gearjunkie.com pani ritta ka kätesoojendajad ning ka siin võitis vana tuttav, klassikaline Zippo. See soojendab ühe väikse paagitäiega vähemalt 12 tundi ja on hinnalt pigem soodus.

Tuleb märkida, et kui Zippo kätesoojendaja süüdate, ei saa leegita põlemist peatada ega välja lülitada. Seega peate arvestama, kui palju vedelikku paaki valada, olenevalt sellest, kui kauaks vajate soojust.

Erinevalt elektrilistest, akutoitel või ühekordselt kasutatavatest kätesoojendajatest töötab Zippo usaldusväärselt ka kõige külmemates tingimustes. Oleme ka ise seda kasutanud ja meie mälu järgi on see pigem kuumavõitu kui leige.

Plussid: korduvkasutatav, kauakestev kuumus, vastupidav, taskukohane

Miinused: täitmine võtab aega, hooldamine nõuab lisatööd, ei saa välja lülitada

Hind al 29 eurost