VALMIS. Põder sulab suus, aedviljad pehmed.
Foto: Priit ToomitsEhe sügisene metsaroog: õlles hautatud põdraliha köögiviljadega
Põdraliha lõikasime suuremateks tükkideks. Aedviljadest kasutasime porgandit, kartulit, ingverit, sidrunheina, šalottsibulat, fenkolit, varssellerit ja paprikat. Vedelikuks, milles hautada, võtsime sel korral tumeda kirsiõlle.
Kõik ülejäänu on lihtne. Kamado Joel on hulk lisavarustust, nende seas ka rest, kuhu käib peale korralik malmilaadsest metallist haudepott. Ka see on Kamadol lisavarustuses.
Pott läheb tulele, sutsuke võid sisse ja liha potti. Kui põder pruunistunud, lisame poolitatud šalotid, ingveriribad ja mõne hetke pärast ka osa tomatitest. Kuumutame läbi, lisame porgandi ja fenkolit. Siis õlu, sool ja suhkur, edasi seller ja paprika ning sidrunhein. Viimaseks kartul. Kui liha ja aedviljad pehmed, lisame 2 supilusikatäit roux`d*, et kaste pakseneks.
Ja tegelikult sellega meie töö suuresti piirduski, ülejäänu tegi Kamado Joe „punane muna”. Väga hästi ja lihtsalt. Kokku kulus ehk veidi üle kahe tunni.
Kommentaarid (0)