Foto on illustratiivne.

Foto: Maria Kilk
Eesti uudised
21. november 2021, 20:45

ETTEVAATUST! Mitmed autod on libeduse tõttu teelt välja sõitnud, eriti tähelepanelik tuleb olla Põhja- ja Kirde-Eestis (15)

Täna, 21. novembri õhtul on libeduse tõttu teelt välja sõitnud viis autot. Aluveres rullus BMW üle katuse, Kadrina vallas Viitna külas sõitsid neli autot kraavi. Teedel on suur libeduse oht, mis püsib hommikuni.

Politsei sai kell 18.20 teate, et Aluvere külas on sõiduauto BMW rullunud üle katuse. Esialgsetel andmetel sõitis auto teelt välja libeduse tõttu. Autos viibis kolm inimest, kiirabi toimetas lapse ja naise tervisekontrolliks haiglasse.

Kell 19.05 sai politsei teate, et Lääne-Viru maakonnas Kadrina vallas Viitna külas on libeduse tõttu teelt välja sõitnud neli sõiduautot. Õnnetustes keegi viga ei saanud. Sündmuskohal on liiklus häiritud.

21. novembri õhtul on riigi põhi- ja tugimaanteed valdavalt soolaniisked või soolamärjad, paiguti ka kuivad. Teetemperatuur on taeva selginedes langenud alates Põhja-Eestist miinuspoolele, vaid Kagu-Eestis on veel temperatuur 0-kraadi juures. Päeval sadas kohati üle Eesti kergeid sademeid, mis on muutnud teed libedaks. Eriti tähelepanelik tuleb liiklejatel olla Põhja- ja Kirde-Eesti piirkonna teedel.

Öö hakul sajab mõnel pool hooti lund ja lörtsi, suurema tõenäosusega mandri lõuna- ja idapoolses servas. Õhu- ja teetemperatuur on miinuspoolel, rannikul on paiguti õhutemperatuur plussis.

Transpordiamet manitseb sõidukijuhte olema ettevaatlikud talvistes oludes neljarajalise maantee teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liikluse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.