Foto: Stanislav Moškov
Ilm
9. detsember 2021, 11:49

LIBEDUSOHT! Reedel on oodata lörtsi ja jäävihma (2)

Nädala lõpul muutub ilm sajuseks, tuuliseks ja läheb pisitasa soojemaks, mis muudab teed libedaks ning liiklustingimused väga keeruliseks.

Reede hommikul jõuavad Saaremaale ja Liivi lahe ümbrusse lume- ja lörtsihood, mis lähevad üle jäävihmaks. Päeva jooksul laienevad sajuhood üle Eesti. Külmunud pindadele ladestub jäine kiht ning teed ja tänavad muutuvad väga libedaks.

Õhutemperatuur on –8...–13, saartel –1...–6 kraadi, pärastlõunal tõuseb ja on õhtul 0 kraadi ümber.

Laupäeva öösel sajab hooti vihma, lörtsi ja jäävihma. Mandril püsib suur jäite- ja libeduseoht.

Päeval muutub sadu vesisemaks. Õhutemperatuur tõuseb 0...+4 kraadini, Virumaal on ennelõunal veel miinuspoolel. Tugev ida- ja kagutuul jääb alles õhtu poole nõrgemaks.

Pühapäeval tõmbub madalrõhkkond enam Rootsi ranniku poole. Öösel sajab lörtsi ja vihma, päeval on vaid üksikuid sajuhooge, õhtul sajab Kagu-Eestis lund. Tuul pöördub kagust lõunasse ja edelasse ja veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel –1…+2 kraadi, päeva jooksul on samuti 0 kraadi ümber, õhtul langeb kõikjal miinuspoolele. Libeduseoht on suur!

Esmaspäeval laieneb lõuna poolt uue madalrõhkkonna serv Eesti kohale ning toob lund ja lörtsi, päeval sekka ka vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 ümber – öösel –4...+1 kraadi ja päeval –2...+2 kraadi piires. Libeduseoht püsib. Idakaaretuul tõuseb pisut tugevamaks.