Foto: Stanislav Moškov
Ilm
10. detsember 2021, 09:03

Ole valmis jäävihmaks ja libeduseks!

Riigi Ilmateenistus on tänaseks andnud hoiatuse, et üle Eesti laienevad lume-, lörtsi- ja jäävihmahood. On jäidet ja libedusoht on suur.

Nii päästeamet kui politsei paluvad inimestel olla ettevaatlik nii jalgsi kui ka autodega liigeldes ning soovitab vältimatu vajaduseta liiklemist jäävihmaga vältida.

Jäävihma tõttu esineb kõikidel teedel ohtlikult libedaid lõike. Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrullitalituse juht Varmo Rein palub liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlik ja võimalusel lükata sõitmine edasi.

„Jäävihm ning libedad teeolud teevad liiklemise kõikjal raskemaks, seda nii linnas kui ka asulavälistel teedel. Libedaga kukuvad ka jalakäijad ja kergliiklejad, nii et teel püsimine on raske kõigil. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis libedates teeoludes liigeldes ei tohiks kindlasti taga ajada lubatud suurimat kiirust, vaid pigem tasub sõita aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides,“ rääkis Rein.

Tallinna linn paneb südamele, et lähipäevil tuleb kinnistuomanikel olla kohusetundlik ja kõigil liiklejatel olla tähelepanelik ning ilmaga arvestada, valides õiged kiirused, distantsid, rehvid ja jalanõud.

Erilist tähelepanu peaksid nii jalakäijad kui ka majaomanikud pöörama katuseräästaste alla tekkivatele ohtlikele jääpurikatele. Ohtlikest jääpurikatest tuleks telefonil 14410 teavitada munitsipaalpolitseid, kes saab võtta ühendust kinnistuomanikega, et juhendada, kuidas jääpurikaid eemaldada ja jalakäijaid kaitsta. Kui kinnistuomanik jääb kättesaamatuks, saab munitsipaalpolitsei piirdelindiga kõnniteedel liikujaid ohust eemale suunata.