Järgnevatel päevadel võib teedel kohata veelompe.

Foto: Karli Saul / Ekspress Meedai
Ilm
11. detsember 2021, 09:23

Ilmataat: päevad mööduvad plusskraadidega

Nädalavahetusel ja uue töönädala esimene pool kujuneb külma- ja soojakraadide võitlusväljaks. Nii võibki taevapiirilt sadada alla lund, lörtsi ja ka vihma, vahendab ilm.ee.

Laupäev sajab lund, lörtsi ja vihma, kohati ka jäävihma. Teed on libedad! Puhub kagutuul 4-10, põhjarannikul ennelõunal puhanguti kuni 15 m/s, pärastlõunal pöördub Liivi lahe ümbruses lõunasse ja edelasse ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..+3°C.

Pühapäeva öösel on enamasti pilves ilm. Öö hakul sajab lörtsi ja vihma, pärast keskööd muutub Ida-Eestis lörtsisadu tihedaks ja tuleb sekka ka lund. Puhub lõunakaare tuul 3-9, öö hakul Virumaal puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C.
Päeval on mandril pilves, saartel üksikute selgimistega ilm. Ida-Eestis sajab lund ja lörtsi, lääne pool on üksikuid lörtsi- ja vihmahooge. Tuul on nõrk ja valdavalt lõunakaarest. Õhutemperatuur on -1..+2°C, õhtul langeb.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Ida-Eestis sajab enamasti lund ja lörtsi, lääne pool üksikutes kohtades nõrka lörtsi ja vihma. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur langeb 0..-6°C-ni. Päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3..+2°C.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega suurema sajuta ilm. Hommikul suureneb Lääne-Eestis saju tõenäosus. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0..-5, saartel 0..+2°C, hommikuks tõuseb ka mandri lääneosas kuni +2°C-ni.
Päeval on pilves ilm. Lääne-Eestis sajab vihma ja lörtsi, ida pool sajab algul lund, hiljem põhiliselt lörtsi. Puhub lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0..+4, ida pool 0..-2°C.