Mitmesugust
20. detsember 2021, 11:58

Suurtest haugidest, kajaloodi kasutamisest jääl ja tänavusest rekordahvenast

Kes võiks olla Eesti seksikaim kala? Aga millisel uimelisel on kõige ilusamad silmad? Aleksei Turovski teab ja räägib meilegi.

Siim Sarapik tuli ja võitis Vobla MerikaKarika, tehes silmad ette paljudele aastakümneid punast püüdnud ässadele. Räägime püüginippidest ja varustusest.

Kes võiks olla Eesti seksikaim kala? Aga millisel uimelisel on kõige ilusamad silmad? Aleksei Turovski teab ja räägib meilegi.

Üksinda Eesti mitu korda risti ja põiki läbi rännanud Heleri Hanko jagab põhjalikku varustusenõu talviseks matkaks.

Kollhaugide püügi õpitoa suurte silikoonlantidega viib läbi Rainer Mahl, kes püüdis meie mulluse rekordkala suurima haugi – 12,6 kilo. Ka sel korral ei jätnud koll lanti haaramata ...

Millist kajaloodi kasutada talipüügil? Oma kogemusi jagavad erinevate loodide kasutajad.

Rekordkala konkursile esitati tänavuse aasta kopsakaim ahven.

Vanade ja amortiseerunud paisude likvideerimiseks saab nüüd toetust küsida ja töö saab tehtud omanikule täiesti tasuta. Loe, kuidas.

Uuring soovitab vähendada kutselist püüki Pärnu ja Soome lahes viis (!) korda. Kas riik reageerib kalavaru masendavale vähenemisele?

Vees elavatest fantoomidest, klaasiksääsklastest kirjutab teadlane Henn Timm.

Kalapüügist, matkamisest ja jahist õndsal ajal, mil Päts oli president ja Laidoner juhatas väge.

Kalameeste kurtmist on kuulda võetud ja peagi alustab tegutsemist uus keskkond, kus saab lihtsama vaevaga kalastus- ja jahilubasid, samuti esitada püügiaruandeid.

Tarpoonidest, bonefishidest ja hirmsatest elukatest, kellega ta Mehhiko kalareisil kohtus, kirjutab lendõngekorüfee Vahur Mäe.

Mõned hea kingisoovitused jõuludeks matka- ja kalastushuvilisele. Kogu seekordne valik on leitav Eesti poodidest, ei pea kuskilt kaugelt tellima.

Argo Argel käis Põhja-Karjalas saabuvat talve pildistamas.

Meie köögiguru Priit Toomits valmistab saabuvateks pühadeks oma lemmiklindu – parti. Too küpseb aeglaselt ja vaakumis.