POOLIK TÕDE? Eesti Põllumajanduskoja videosarjas „Toidukool“ esitab Ott Sepp väiteid põllumajanduse ja liha söömise ning traditsioonide kohta. Ekspertide sõnul on tegemist vaid väikese osaga suurest pildist.

Foto: Kollaaž (5 x kuvatõmmised põllumajanduskoja videotest)
Eesti uudised
28. detsember 2021, 14:39

VIDEOD | KAS LIHA SÖÖMATA JA TAIMEMÜRKIDETA TÕESTI EI SAA? Riigi rahaga filmitud „Toidukool“ ajab keskkonnasõpradel närvi mustaks (3)

Kas kalli raha eest ja riigi toetustega toodetud „Toidukooli“ videotes leidub tõesti väärinfot? „Täielik hülgemöla!“ kritiseerib üks vaataja Youtube'i keskkonnas. Toitumis- ja keskkonnaeksperdid võtavad pulkadeks lahti, kui tõesed on videotes toodud väited, näiteks kas tõesti pole võimalik elada ilma liha söömata ja põllumajandusmürke kasutamata.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) tellimusel toodetud videotes edastab infot näitleja Ott Sepp. „Kuna klippidesse on rääkima valitud koomikuna tuntud Sepp, mõjuvad need paroodiana,“ märgib Eestimaa Looduse Fondi (ELF) põllumajandusekspert Aleksei Lotman. Ta sõnab, et tegu on demagoogia meistriklassiga – osa jutuga võib nõustuda, aga teine pool on vale. Need on klippides nii läbipõimunud, et seal peab teksti rida-realt lahkama.

Edasi lugemiseks: