Foto: Keskkonnaamet
Kasulik
23. detsember 2021, 06:00

Uuendus jahi- ja kalameestele: õiguste eest tasumine kolib uuele veebiplatvormile

Uuel aastal muutub harrastuskalapüügiga seotud õiguste müügi platvorm ja senine pilet.ee lõpetab selle teenuse pakkumise.

Uueks tasumise ja info hankimise kohaks on kalaluba.ee.

Samal platvormil saab maksta ka jahipidamisõiguse tasu.

Kõik varem pilet.ee-st ostetud õigused ja load kehtivad pärast üleminekut edasi ja on nähtavad ka uuel lehel.

Uus platvorm pakub veebis moodsa e-poe mugavusi, kus saab tasuda nii pangalingi, krediitkaardi kui ka mobiilimaksega ning tänu ostukorvi funktsioonile tekib võimalus soetada soovi korral mitu erinevat luba korraga.

Uues keskkonnas saab maksta harrastuspüügi õiguse eest, taotleda kalastuskaarti ja selle eest tasuda ning esitada püügiaruandeid. Paberkandjal kalastuskaarti saab jätkuvalt taotleda Keskkonnaameti kontoritest.

Foto: Keskkonnaamet

Uue süsteemi loomise põhjuseks oli praeguse infosüsteemi vananemine, mis ei võimalda pikas perspektiivis tagada vajalikku turvalisust ega pakkuda mugavaid teenuseid.

Platvorm on loodud spetsiaalselt kümnete tuhandete seniste ja tulevaste kasutajate vajadustest lähtudes. Nende seas on nii harrastuspüüdjad kui jahimehed, aga ka lubade haldamise ja kontrollimisega seotud ametnikud.

Uus platvorm kohaldub kasutatava seadme ekraaniga, olgu selleks siis mobiil, tahvel või arvuti. Parendatud on ostetud õiguste ja tekkinud kohustuste, sealhulgas näiteks kalastuskaardi aruannete kohta teavituste saatmist.

Valmimas on ka SMS-iga tasumise võimalus, mis on sarnane laialt levinud mobiilsele tasulisele parkimisele.

Pärast uuele platvormile üleminekut saab vajadusel abi Keskkonnaameti klienditoe telefonilt.

Tänapäevase platvormi arendust rahastas 90% ulatuses Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfond ning 10% ulatuses Eesti riik.