Eesti Terviseradade matkasarja esimesel linnamatkal osales koos president Kersti Kaljulaidiga kaks ja poolsada rakverelast.

Foto: Eesti Terviserajad
Liigume
22. jaanuar 2022, 23:19

GALERII | Terviseradade matkasarja avaretkel osales 250 rakverelast (2)

Täna ennelõunal toimus Euroopa Spordilinna tiitliga pärjatud Rakveres Eesti Terviseradade matkasarja esimene linnamatk, kus osales koos president Kersti Kaljulaidiga kaks ja poolsada linlast.

Rakvere spordihoone juht Ave Satsi sõnul võttis linnaretkest osas igas vanuses liikumishuvilisi, kellega üheskoos kõnniti tempokalt läbi linna. „Hoolimata eilsest lumesajust olid tänavad enamjaolt puhtad, veidi keerulisem oli looduslikemates paikades, mis pakkusid parajat koormust. Oli näha,et mõnus füüsiline koormus ja kosutav supp tõi osalejatel naeratuse näole,“ lisas ta.  

„Matk läks igati korda ja pakkus mõnusat emotsiooni – kõik oli liikudes õnnelikud ja rõõmsad. On hea meel, et retkel osales palju peresid ja samas ka väärikamas eas inimesi, kes tegelikult ka igapäevaselt liiguvad. Eraldi tore seltskond tekkis ka lapsevankritega peredel, mina oma perega nende seas,“ sõna Eesti Terviserada SA juhataja Alo Lõoke.

Eesti Terviserajad SA asutasid 2005. aastal ettevõtted Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Tänaseks on Eesti Terviseradadest saanud üks suurimatest liikumisharrastuse mõjutajatest. Kokku on Eestis enam kui 1100 kilomeetrit aasta läbi kasutatavaid terviseradasid, mida külastatakse hinnanguliselt 6 miljonit korda aastas ning mida hooldab 200-liikmeline rajameistrite meeskond.