KUMB OLI HULLEM? Laupäevane torm (ülemine pilt) pakkus liiklejatele omajagu pinevust, kuid pole sünoptik Taimi Paljaku sõnul päris võrreldav 2010. aasta tormiga Monika (alumine pilt), kus näiteks Lääne-Virumaal Padaorus jäi lumevangi üle 600 inimese.

Foto: Kollaaž (Stanislav Moškov, Tairo Lutter, Sven Arbet / Ekspress Meedia)
Eesti uudised
31. jaanuar 2022, 15:50

KUMB TORM OLI HULLEM: kas äsjane maru astus 2010. aasta Monika kandadele? Sünoptik Taimi Paljak: inimesed käitusid mõlema ajal kahetsusväärselt sarnaselt (1)

Möödunud nädalavahetusel külastas Eestimaad metsik tuisutorm. Tiheda lumesaju ja tugevate tuultega jäi üle saja autojuhi keset maanteid lumevangi ning päästjatel ja teepuhastajatel oli tükk tegemist, et kõik hädasolijad oma jõuvankritega ikka koju jõuaksid. Sotsiaalmeedias kõlas rohkelt võrdlusi 2010. aasta detsembrikuu tormiga Monika, mis Eesti lumme uputas. Sünoptik Taimi Paljaku hinnangul on kaks tormi väga erineva iseloomuga.

Maksimaalseks tuule kiiruseks mõõdeti tänavu laupäeva, 29. jaanuari õhtul Osmussaares iiliti 28,8 m/s ja sisemaal 30. jaanuari öösel Jõhvis 18,8 m/s. 2010. aastal aga tõusid maksimaalsed puhangud Dirhamis 26,1 m/s, sisemaal Väike-Maarjas 20,8 m/s.

Edasi lugemiseks: