Mitmesugust

Juhtkiri | Anname ahvenale hõlpu? (5)

LISA KOMMENTAAR

Alammõõt tuleb7. märts 2022, 03:57
Miks Peipsil ei panda ahvenale alammõõdu. Lastakse seal kaluritel seaduslikult röövpüügiga tegeleda. Ja käib ka salaja väikeste kalade (ka alamõõdulise koha püük) Kui salapüügi kala müüa ei saa siis muutub see lubatud püügi "" kaaspüügiks""ja ikka müüki.
Ahven7. märts 2022, 03:49
Jah meres asjad toimivad paremuse poole. Kummaline miks Peipsil ei panda alammõõdu, kummardatakse kalureid. Lastakse neil igal moel (seaduslikult ja salaja), väikseid kalu (ka alamõõdulist koha) püüda ja müüa. Kui mustalt müüa ei saa siis kalad muutuvad "" Kaaspüügiks""ja ikka müüki. Käib Peipsil röövpüük ametlik ja salapüük lisaks.
Kormoranid ja hülged24. veebruar 2022, 11:46
hävitavad suurema osa kalavarudest. Aga ikka on mugav süüdistada kalureid. Miks ei hävita need süüdistajad kormoranide mune ja ei tegutse efektiivselt hüljeste arvu reguleerimisega?
Olkuonu23. veebruar 2022, 16:24
Soomes kehtestati juba kevadine ahvena pyygi keeld,lääne rannikul(kalameeste väitel on yks suur syydlane meeletult paljunev kormoran)
lõheline23. veebruar 2022, 16:18
Samuti tuleks kehtestada sügisene püügikeeld lõhelistele. Kaua võib - püüame sügisel kudeva kala välja ja siis hädaldame, et kala pole! Kui mõni kalamees räägib, et kannatab sellest kohutavat kahju, siis see on nn. omavastutus. Saage aru - varsti kala lihtsalt enam pole! Olen spinningumees ja kui 10 a. tagasi sain igalt merepüügilt midagi, siis nüüd küsib naine - millal sa viimati kala said?