Margo Pajuste 23. märts 2022 08:45

Loe uskumatust 6,5-kilosest Lämmi kohast, ettevalmistustest kriisiks, merika ja vimmapüügist!

PERSOON: Viljandi kalamees Rain Kõrbe nimetab ennast hea mõttes kalahulluks. Hooajal vähemalt paar-kolm korda nädalas kalale jõudev Rain jagab huvilistega kõiki Lämmijärve jäält kohapüügi nippe.

KUHU MINNA: Tallinlane saab oma vimmad ka Piritalt püütud. Muidugi juhul, kui jõe äärde ära mahub.

LOODUS: Peipsi tundlikumatele liikidele nagu tint, rääbis ja siig mõjub tänavune talve moodi talv hästi, ütleb kalateadlane Väino Vaino mereinstituudist.

Kõigist Eestisse sattuvaist hanedest kirjutab linnuteadlane Olav Renno.

MATK: Viis enamlevinud viga, mida matkale toitu kaasa võttes vältida.

Testime erinevaid veefiltreid koos ellujäämisinstruktor Mihkel Ivanoviga.

KASULIK: Elanikkonna kaitse ekspert Erki Vaikre selgitab, kuidas käituda erinevate kriiside korral, pikemast elektrikatkestusest kuni tuumakatastroofini välja.

Kas teadsid, et kuivatatud nurg ja vimb on kordi maitsvamad kui särg?

Jagame lugejaga varustuseuudiseid, mis Internetis silma jäänud.

AJALUGU: Viktor Katenevi päevik jõuab aastasse 1990. Tooni annavad võimsad latika- ja vimmasaagid.

KALAPÜÜK: Merikaässad jagavad head nõu, kuidas püüda varakevadel, kui kala alles hakkab kalda ligi tulema.

Ole valmis – kohe algab kevadine särje, vimma ja säina püük.

Rekordkala konkursile laekus uhke, ligi kuue ja poole kilone koha.

HEA TEADA: Tuletame meelde, kuidas tohib kevadisel Peipsil ning Lämmi- ja Pihkva järvel kaldavõrkudega särge püüda.

FOTO: Tiit Hunt räägib, kuidas on tal õnnestunud üles pildistada pea kõik Eesti ametlikus kalade nimestikus olevad kalad ja veel natuke pealegi.

KÖÖK: Priit Toomits teeb ahjus sous-vide meetodil talle ristluutükki koos bataadikreemi, pastinaagi-õunakreemi ja verikäkikrõpsudega.