Lumememm lillepeenras

Foto: Tiina Kõrtsini
Ilm
23. märts 2022, 22:37

Ära suverehve veel alla pane! Ilm keerab ära: pääsu pole lörtsist, lumest ega libedusest (2)

Riigi ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak hoiatab, et suverehve veel alla panna ei maksa, sest nädala lõpus ilm muutub.

„Alates 26. märtsist teeb ilm kannapöörde. Põhja poolt saabub arktiline õhumass ühes väga tugeva tuulega – ees on pikem jahedam periood,“ kurvastab ta kogu Eestit.

„Pääsu pole lörtsist, lumest ega ka libedusest. Ei tasu veel suverehve alla panna! Aprill algab ka jahedalt ja tujukalt,“ lisab Kiitsak.

Kiitsak meenutab, et 2011. aasta 26. märtsil tuiskas ja oli väga lumine. Lumikatte paksus oli Virumaal 50-76 sentimeetrit!

Lähipäevade prognoos

NELJAPÄEV

Neljapäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, põhjarannikul puhanguti kuni 13 m/s, õhtul nõrgeneb.

Õhutemperatuur on 6..12, tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Ööl vastu reedet on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s.

Õhutemperatuur on 0..-4, rannikul paiguti +2°C.

REEDE

Reedel on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub edelatuul 3-9, õhtul rannikul puhanguti 15 m/s.

Õhutemperatuur on 7..12, tuulele avatud rannikul kuni 5°C.

Ööl vastu laupäeva on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 6-11, saartel ja rannikul puhanguti 16 m/s, pärast keskööd tugevneb lääne- ja loodetuul sisemaal puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 22 m/s.

Õhutemperatuur on 0..+5°C.

LAUPÄEV

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja lund. Puhub loodetuul 7-13, puhanguti kuni 18, saartel ja rannikul 13-18, puhanguti kuni 25 m/s.

Õhutemperatuur on 1..6°C, õhtu poole külmeneb.

Ööl vastu pühapäeva on Lääne-Eestis muutliku pilvisusega sajuta ilm. Ida-Eestis on pilves ning sajab lund ja tuiskab, vastu hommikut sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Puhub loodetuul 7-13, saartel ja rannikul puhanguti kuni 20 m/s, hommikuks nõrgeneb.

Õhutemperatuur on -1..-6°C.

PÜHAPÄEV

Pühapäeval pilvisus tiheneb. Üksikutes kohtades sajab vähest lund, õhtul levib lume- ja lörtsisadu Lääne-Eesti saartelt mandrile. Puhub läänekaare tuul 4-10, pärastlõunal pöördub lääne poolt alates kagusse ja tugevneb Lääne-Eesti saartel puhanguti 15 m/s.

Õhutemperatuur on -3..+2°C.