Mitmesugust
14. aprill 2022, 16:54

Värske Kalale! Looduses on ilmunud!

Tuntud kalastusblogija ja vimmapüügi entusiast Rain Erala selgitab, kuidas kevadel Kasari kandis püüda, rõhuga ikka vimmal.

Tuntud kalastusblogija ja vimmapüügi entusiast Rain Erala selgitab, kuidas kevadel Kasari kandis püüda, rõhuga ikka vimmal.

Miks loodusemees Vahur Sepp kevaditi metsas põdra ja hirve pabulaid kokku loeb? Selgub, et teaduse huvides.

Ixa soovitab lõbusat särjepüüki Emajõel ja kevadist ahvenapüüki mikrojigiga.

Kuidas rästiku elu paremaks teha või hoopis tema eest hoiduda, selgub ajakirjanik Rainer Kerge vestlusest herpetoloogi ehk madudeuurija Martin Jürgensoniga.

Appi, mul pole mitte midagi selga panna! Enne kui sead sammud poodi, mõtle järele, mis sorti rõivaid loodusesse minnes vajad. Mis sobib kalastajale, ei pruugi matkajale üldse sobida. Ja vastupidi.

Kuidas laadida oma (nuti)seadmeid pikal matkal või kodus elektrikatkestuse tingimustes? Valida saab erinevate akupankade, akude, päikesepaneelide, generaatorite ja nende kombinatsioonide vahel. Juhendab tehnoloogiaajakirjanik ja matkamees Marko Habicht.

Kalastuskomplekt algajale ulmehea hinnaga, maailma parim matkamadrats ja ühtteist põnevat veel meie varustuseuudiste rubriigis.

Eesti vetes elab mitmeid veidraid usse: jõhvussid, lameussid ja ümarussid. Henn Timm tunneb neid kõiki ja jagab meiega oma teadmisi.

Kalastusgiid Kevin Sepp paneb algaja jaoks kokku meriforellipüügi varustuse näidiskomplekti.

Kuidas elasid eesti kalamehed 60 aastat tagasi? Sotsialistliku ülesehitustöö kõrval püüti ilusaid kalu, aga kurdeti ka sadade tonkade üle forellijõgedes ja öise röövpüügi pärast Selja jõel.

Toidublogija ja kohaliku köögi uurija Ülle Jukk meenutab pelmeenide ajalugu ja õpetab valmistama Siberi pelmeene kala-sealiha täidisega.