MULLUNE PARIM. 2021. MerikaKarika üldvõitja Siim Sarapiku nelja kala kogupikkus oli 254 cm.

Foto: Erakogu
Kalapüük
17. aprill 2022, 16:00

Meriforellipüüdjad võistlevad MerikaKarika I etapil juba aprillis (2)

Merika Karikas tähistab tänavu juba kuuendat sünnipäeva.

Igal aastal leiab võistlusel aset kolm-neli etappi, mille tulemuste põhjal selgub aasta parim püüdja.

Tänavu toimub kokku kolm etappi: 23. aprillil, 22. oktoobril ja 9. novembril. Ebasoodsate ilmastikutingimuste või muude ettenägematute asjaolude ilmnemisel võib korraldaja võistluse aega muuta või selle ära jätta.

Võistlusel osaleb keskmiselt 40 võistlejat, kes üritavad kogu hingest seda ilusat hõbedast kala üles leida. 2021.aastal võitis võistluse Siim Sarapik, kelle nelja kala kogupikkus oli 254 cm. Kokku tabati nelja etapi peale 23 meriforelli. Suurimaks landiga püütud kalaks oli Heiko Rohtla 68 cm pikkune isend ja lendõngega suutis Magnus Lauringson püüda 63 cm iluduse.

 OODATUD VAID KAHLAJAD. Võistlus toimub ainult kahlates. Paadi kasutamine ei ole lubatud (sellega tohib ainult asukohta vahetada või püügikohta jõuda). Võistlus toimub üle Eesti, püüdja võib valida endale meelepärase koha ükskõik kus – peaasi, et meres.

Püük toimub spinningu või lendõngega. Lubatud peibutis on lant või lendõnge putukas.

Igal võistlejal on õigus ise otsustada, kas võtab kala kaasa või teeb C&R (püüab ja vabastab).

Igal etapil autasustatakse karika ja meenetega kolme parimat spinningu ja lendõngega püüdjat. Kolme osavõistluse põhjal selgitatakse aasta parim meriforellipüüdja, summeerides iga võistleja etappide tulemused.Võitja peab olema osalenud vähemalt kahel etapil.Paremus selgitatakse püütud kalade pikkuste summana.

Võistlejatele jagatakse ühesugused mõõdulindid. Kui võistleja on püüdnud arvesse mineva kala, mõõdab ta selle abivahendiga, teeb mõõtmisest pildid ja video ning saadab need kohe kohtunikele. Kala peab videos olema elus (näha kala liikumist või lõpuste liikumist). Näha peab olema võistluspäeva kleebis.