Meenutusi 2021. sügise Predator Openilt.

Foto: Kalatuba
Kalapüük
18. aprill 2022, 06:00

Kalatuba Predator Open Kevad 2022 | Eesti suurim kalapüügivõistlus toimub jälle

Võistlus toimub kogu Eestis – igaüks saab valida meelepärase veekogu, millel kehtivate reeglite alusel kala püüda.

Eestlased on Skandinaaviast alguse saanud formaadi heal meelel omaks võtnud.

Eelmisel võistlusel osales üle saja paadi, mida mehitas pea 300 röövkalu jahtivat püüdjat.

Tänavu maikuus võtavad kõvemad röövkalade püüdjad üle Eesti omavahel mõõtu juba neljandat korda.

KUS TOIMUB? Võistlus toimub kogu Eestis – igaüks saab valida meelepärase veekogu, millel kehtivate reeglite alusel kala püüda.

MILLAL TOIMUB? 13.‒15. mail 2022.

MILLISED KALAD LÄHEVAD ARVESSE? Haug alates 50 cm ja ahven alates 20 cm.

Eraldi arvestusi on kolm.

Haug: 5 pikimat haugi.

Ahven: 5 pikimat ahvenat.

Üldarvestus: 5 pikimat haugi + 5 pikimat ahvenat.

KUIDAS KÄIB TULEMUSTE EDASTAMINE? Võistlejatele saadetakse registreerimisel valitud pakiautomaati võistlussedel ja mõõdulint.

Iga võistluspäeva alguses (reedel kl 14, laupäeval ja pühapäeval kl 6) antakse teada päeva salasõna, mis tuleb kirjutada võistlussedelile (võta kaasa veekindel marker).

Kala tabades teeb võistkond ühe pildi kalast mõõdulindil ja teise püüdjaga ning laadib need koos andmetega üles Google Forms keskkonda.

Võistluse tulemused avaldatakse reaalajas: kõik võistlejad saavad igal hetkel võrrelda enda tulemusi teiste tiimidega. See on eriti põnev seetõttu, et üldvõidu saavutamiseks on vaja hea tulemus saada nii haugi kui ka ahvena osas.

Auhinnafond ületab 8000 eurot. Muude auhindade kõrval loositakse kõigi osalejate vahel välja suur peaauhind: kalastus- ja paadipoe poolt välja pandud Minn Kota vöörimootor väärtusega 1895 eurot.

Kalatuba toetab suurte kalade vabastamist. Lähtuvalt teadlaste soovitusest kehtestada haugile 70 cm ülemmõõt, loosime suurte kalade (üle 70 cm haug ja üle 30 cm ahven) vabastajate vahel välja 1420 eurot maksva Ursuit MPS + Märket kostüümi.

KUIDAS LÄKS PREDATOR OPEN SÜGIS 2021?

Esimest korda ajaloos ületati 6 meetri piir (viie haugi puhul). Üldvõit läks Team Taewale, kelle 5 haugi ja 5 ahvena pikkus oli 609 cm. Haugi arvestuse võitis Volzhanka/Vobla 453 sentimeetriga. Üle meetriseid hauge tabati viis. Ahvena arvestuse võitis meeskond VIS, kelle viie ahvena pikkuseks oli 193 cm.

Suurim püütud (ja vabastatud) haug oli 112 cm pikk ja selle püüdis Ain Sammel Irdmätta tiimist.

Nädalavahetusel lähed ju kalale niikuinii – tule ja liitu teistega! Saad võrrelda tulemusi reaalajas ja teada, kui hästi või halvasti sul parasjagu läheb. Sõltumata tulemusest võid võita vöörimootori!

Reeglid ja registreerimine (24. aprillini 50 eurot, 3. maini 75 eurot): kalatuba.ee.