KINDLUSES: Tallinna Paekaare lasteaia katusel on kajakas leidnud endale turvalise tuulevaikse pesakoha ja poetanud pessa mitu muna. Lasteaiarahvale tähendab see, et järgmised kuud tulevad pinevad.

Foto: Brandon Teder
Eesti uudised
28. aprill 2022, 15:44

KAJAKAEMMED KÜLVAVAD LINNUFOOBIAT! Lasteaialaste pea kohal ripub rünnakuoht (2)

„Mind hämmastab, et keskkonnakaitse pigem kaitseb kajakaid, keda on Tallinna kohal väga palju, kui lapsi, keda me tegelikult peaksime turvama ja hoidma,“ räägib Tallinna Paekaare lasteaia direktor Piret Kütt. Kevadel tuleb seal jälgida katusel pesitsevat linnuemmet, kes võib kaitserefleksist pikeerida lasteaiaperet. Keskkonnaamet praegu munaga pesa liigutada ei luba. Iseasi, et parema ennetuse puhul poleks pesa katusele üldse tekkinud.

Tallinna Paekaare lasteaed on õnnistatud kenakese lameda katusega, mida on mitu aastat noolinud kriiskavad rannikulinnud. Viimastel aastatel on kajakate vallutusretked lasteasutusele olnud edukad: pesad ja munad on oma koha leidnud. Ühtlasi tähendab see, et kajakate selja taga seisab sisuliselt vanajumal ise: keskkonnaamet ei luba munade või poegadega pesi eemaldada.

Edasi lugemiseks: