ÕPITUD KÄITUMINE: Koiott peab oskama inimest karta. Agressiivset käitumist võib aga tõenäoliselt harrastada kogu pesakond.Foto: Vida Press
Maailm
4. mai 2022, 18:25

KUI METSLOOM ENAM EI KARDA... Koiott ründas kaheaastast last

USAs Dallase linnas mängis kaheaastane poiss teisipäeval oma kodus terrassil, kui teda ründas agressiivne koiott. Õnneks jäi laps ellu, kuid tema tervislik seisund on kriitiline. Loodusetundjad usuvad, et keegi naabruskonnast toitis looma ja too „tasus“ siis selliselt. Inimestel on koiottidesse erinev suhtumine ning see aitab paraku kaasa selliste rünnakute sagenemisele.

Loodusteadlane Robert Timm selgitab: „See on keeruline probleem, kui võtta arvesse asjaolu, kui erinevad on üldsuse arusaamad koiottidest, eriti äärelinlikes asulates. Tihti muutub see linnade, maakondade ja avalike teenuste pakkujate jaoks poliitiliseks õudusunenäoks, sest paljud inimesed on selle vastu, et metsloomade arvukust neid hukates piirata. Hukkamine on aga vahel ainus võimalus, kui mõni üksik koiott harjub äärelinna eluga nii ära, et hakkab lemmikloomi ja inimesi ründama.“ Teine asjatundja süüdistab koioti liigses julguses mitte pelgalt inimeste lahkust looma vastu ja kehvasti suletud prügikaste, vaid kommet tellida toitu koju kulleriga.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99