Eesti uudised

Õhtuleht tõestab, et lood on vastupidi

VALEDE KÕRGE HIND: SAJAD MILJONID EUROD! Metsapoliitika põhitegijad väidavad musta valgeks: et Eesti mets vananeb ja seda tuleks palju raiuda (11)

LISA KOMMENTAAR

Juurika Jorss24. veebruar 2023, 21:04
Kogu metsamajanduse aluseks on senini kommunistlik ideoloogia : tehakse ikka nii nagu Suured Juhid on kirja pannud, tervemõistuslik tegevus on põlu all. Investeering harvesteridesse PEAB tulu tooma. Metsadest toodav männipuit on suuresti maltsmänd, mis ruttu mädaneb. 300 - aastane lülipuit oleks praktiliselt igavene. Põhjamaade kirikud ja vanad majad seisavad aastasadu. Praegusegi vaidluse aluseks on ju rohekommunismi suured ideed, mitte metsadest saadav eluks tarvilik materjal.
Mh&hm16. juuni 2022, 22:29
Lahendus kogu asjale oleks, kui keskkonnaministeeriumit ja ka RMK-d juhiksid inimesed, kes tegelikult ka hoolivad metsast ja loodusest üldisemalt. Praegu on ju näha, et majanduslike huvide nimel kasutatakse kõikvõimalikke lükkeid, et senine olukord jätkuks. Senikaua, kui teatud seltskond näeb metsas ainult sellist ressurssi, mis on vaja kindlasti maha saagida ja muid väärtusi metsal nagu polekski, senikaua ei muutu miski.
Raivo16. juuni 2022, 16:11
Ei noh, kus sa sellega, Eestis on erilised metsad - need ei vanane, ei kasva, ei kahane, ei mädane, ei idane - on igavesed nagu isake Lenin:D
või16. juuni 2022, 19:03
e.17. juuni 2022, 10:03
Hr. Raivo ilmselt iroonitseb. Aga ehk piisab tõe hoomamiseks tervest mõistusest? Toon näite. Kas Brasiilia vihmametsad hävivad 'kontrollimatu vananemise' või hoopis lausraiumise tõttu? Kas Inglismaa ja Liibanon on seepärast lagedad, et rumalad kohalikud unustasid õigeaegselt metsa 'uuendada'? Oo ei! Põlismets ei vaja kestmiseks inimmutukaid, veel vähem metsaärikaid. Jah, põlislaas ei paita harvesteriomaniku silma nii nagu 100a. hooldatud puistu aga maja ja laevapalkidest sealt ilma ei jääks. Ahnele ei piisa muidugi millestki.
raharulliplaaster16. juuni 2022, 14:04
Metsaraiduri mõistus tuhmub, seda tulkes ravida!
ainult11. juuli 2022, 10:31
suurte raharullidega tehes ülisuurt lageraiet
tom16. juuni 2022, 11:22
Metsa süsiniku sidumise mõõtmine aasta, päeva või muu ajaühiku raames on bürokraatlik rumalus! Eesti metsadest 25% on kaitse all, 75% on MAJANDUSMETS - metsamaa, kus tuhanded metsaomanikud teevad palehigis tööd, et see maa ning mets seoks maksimaalselt süsinikku ehk kasvataks väärtuslikku saepalki. Tehniliselt pole mingit vahet, kui palju X-aastal mets süsinikku siduda suutis. Kuniks metsamaa jääb metsaga maaks, süsiniku bilanss looduses ajas ei muutu. Intensiivselt majandatud mets seob süsinikku kuni 2X enam kui majandamata "rägastik" kus puude kasvukiirust valgustusraidega ei aidata.
minu mets juba 90 aastane, kõik 22 ha16. juuni 2022, 11:01
kui see ei ole vananenud mets, siis misasi ta veel on?
Kui te kõik nii targad olete,16. juuni 2022, 10:34
siis ütelge, miks salaja 6 aastat tagasi seadustati NATURA aladel päris suures mahus lageraided, mida kasutasid,,teadjad" ja RMK. Minusugused ullikesed, kes on ainult maamaksu tasunud, said sellest teada alles nüüd ja kingituseks ei saa isegi endale mõnda tihumeetrit küttepuud üles töötada - keelatud
ikka siin16. juuni 2022, 19:05
olemas ahnematest veelgi ahnemad