Foto: Erki Pärnaku
Ilm ja loodus
4. juuni 2022, 22:13

LÕPUKS SAAB RANDA! Järgmisel nädalal on oodata kuni 25 soojakraadi (13)

Üsna jahedalt ja vihmaselt alanud juunikuu võtab järgmisel nädalal suvisema ilme. Nädala alguses on oodata kõrgrõhualas kuivemat ja sooja ilma, kuid ka nädala lõpus saabuv vihm ei vii temperatuuri alla 20 soojakraadi.

Riikliku ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak teatab ühismeedias, et uus nädal algab soojalt ja kuivalt. Temperatuurid tõusevad 20 kraadi ümbrusse, nädala keskpaigaks ida pool 23-25 kraadini.

Pühapäeval laieneb Läänemere lõunaosast meile kõrgrõhuhari koos soojema õhumassiga. Öö hakul sajab kohati hoovihma ja ka päeval areneb sisemaal mõni hoovihmapilv. Tuul pöördub läänekaarest põhjakaarde ja on enamasti nõrk. Õhutemperatuur langeb öösel 6-11 kraadini, päeval tõuseb 16-21 kraadini.

Esmaspäeval ja teisipäeval oleme nõrgalt välja arenenud kõrgrõhualas. Ilm on sajuta ja õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 5 kraadi ümbrusesse.

Esmaspäeva öösel võib veel kohati Ida-Eestis mõni hoovihma pilv ringi uidata, kuid päev tuleb päikesepaisteline, kuiv ja nõrga põhjakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 7-11 kraadi, päeval 16-20 kraadi.

Teisipäeval on sajuta vaikne ilm. Õhutemperatuur langeb öösel 6-9 kraadini, sisemaal kohati 3 kraadini, päeval sooja 18-23 kraadi, rannikul kohati 14 kraadi.

Kolmapäeva öö möödub kõrgrõhuala servas sajuta, kuid Põhja-Norrast ulatub madalrõhulohk üle Skandinaavia ja tänastel andmetel liigub see üle mere päevaks Lääne-Eesti kohale ja vihmasajuala laieneb saartelt ida poole, kuid Ida-Eestisse tõenäoliselt veel ei jõua, suureneb äikeseoht. Tuul pöördub kagusse, kuid tugevaks ei paisu. Õhutemperatuur on öösel 9-14 kraadi, päeval Lääne-Eestis langeb sajupilvede all 14-18 kraadini, Kesk- ja Ida-Eestis on sooja 19-25 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhulohk üle meie kirdesse. Sajab hoovihma, on äikest. Tuul pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 10-16 kraadi, päeval 15-20 kraadi.

Reedel on Eesti kohal ülekaal kõrgrõhuharja käes ja sajuvõimalus on väike. Õhutemperatuur on öösel 6-11 kraadi, päeval 15-20 kraadi, Lõuna-Eestis kohati 23 kraadi.