PUTUKAKINDLAT EHITIST POLE OLEMAS: Emajõe Veevärgi juht Andres Aruhein ütleb, et uute projekteerimistingimustega püüavad nad putukate pumbamajja kolimise võimaluse viia miinimumini.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
20. juuli 2022, 09:06

SIPELGAD VALLUTAVAD VEEVÄRGI?! „Hüdrandi kupli sees oli neil päris tore pesitseda.“ (1)

„Looduse vastu ei saa ja sipelgad liiguvad ühest kohast teise. Praegu ühtegi sipelgate rünnakut ei ole, aga kuna meil on olnud varasemast sipelgatega probleeme, siis nüüd küsime terviseametilt, millised võiksid olla lahendused sipelgate vastu puurkaevude territooriumil,“ räägib ASi Emajõe Veevärk juhataja Andres Aruhein, miks tema juhitav ettevõte küsib terviseametilt, kuidas talitada puurkaevu sanitaartsooni asustanud sipelgatega.

Aruheina sõnul on pärimise eesmärgiks saada terviseametilt võimalikud selged suunised. Praegu on ettevõte koostamas üldtingimusi puurkaevude ja joogiveemahutite ehitamiseks ning nende sooviks on panna kokku sellised insener-tehnilised lahendused, et sipelgad ei pääsekski veevärki rajatistesse. Ilmselt nii putukakindlaid ehitisi rajada ei õnnestu, aga kuna ettevõttel on juba kogemusi inimrajatistesse tunginud sipelgatega, siis on soov selliseid olukordi ennetada.

Edasi lugemiseks: