Sisuturundus
27. juuli 2022, 11:50

Osakese suvepuhkusest kohendame kodu! 5 kõige tähtsamat tööd toas ja õues

Pikad soojad suvepäevad on ideaalne aeg täiustada või värskendada kodu ja ammu peas sündinud „tee ise“ projektid ette võtta, iseäranis kui mõni puhkusepäev on veel alles. Muudel aastaaegadel ei jää täiendavateks töödeks toas või hoovis enam lihtsalt aega. Pealegi, suvel saab uksed valla hoida, niisiis on see hea aeg, et midagi üle värvida või lakkida.

Kõigest mõne vaba päevaga saab ära teha hulga töid, mis muudavad elu mugavamaks. Kulutamata suuri summasid saab tõsta oma eluruumi väärtust.

#1 Vabanege kasututest asjadest

Suvi on sobilik aeg teha korda ja tuulutada ruumid, kuhu harvemini satute – garaaž, pööning või kelder. Korrastamine ei maksa midagi. Vastupidi – garaažist, pööningult ja sahvrist võib leida ebavajalikuks muutunud, aga kasutamiseks veel kõlblikke asju, mille saab maha müüa. Vabanege kõhklusteta asjadest, mida teil viimaste aastate jooksul vaja ei ole läinud. Jätke hüvasti asjadega, mis ei valmista enam rõõmu. Siis saate korras kodus vabamalt hingata.

Muide, ruumi vabastamisel võib tekkida mõtteid, kuidas seda kasutada. Tõsi, enne kui kõik ära viskate, vaadake kriitilise pilguga üle, millised asjad on veel võimalik uuele elule äratada. Näiteks vanadest kastidest võivad saada suurepärased riiulid. Ainult et nende imede loomiseks võib teil vaja minna kvaliteetset kruvikeerajat.

#2 Andke terrassile värske jume

Kõigepealt peske terrass hoolikalt puhtaks – kohane ettevalmistus on ilusa viimistluse võti, sellepärast ärge säästke aega ettevalmistustööde pealt. Päeva või paari pärast, kui puit on täielikult kuivanud, immutage või värvige see uuesti. Värskenduskuuri läbinud terrass näeb välja puhtam, lõhesid ja pindusid on vähem ning kogu perel on mõnusam paljajalu käia.

Samuti on ehk aeg terrassimööbel üle värvida, et see näeks taas välja nagu uus? Ja osta uued valgustid või muid kaunistusi? Kutsuge kogu pere üheskoos tööle (ka kõige pisemad pereliikmed) ja korraldage töö valmimise puhul terrassil vahva õhtu!

#3 Ehitage väike kuur või varjualune

Oma majas elavatel inimestel jääb tihtipeale vajaka ruumist, kuhu panna erinevaid asju alates aiatarvikutest ja tööriistadest kuni mööbli, grillitarvikute, basseinide, laste ja vanemate sõidukiteni (jalgrataste, tõukerataste) jms. Kuur kaitseb väärtuslikke asju tolmu, ebasoodsate ilmastikutingimuste ja varguse eest.

Ainult et enne ehitust uurige kindlasti välja, kas sellist tüüpi rajatise jaoks on ehitusluba tarvis. Kui load on olemas, valmistage ette tugev ühetasane aluspind. Seejärel tuleb otsustada, kas ehitada kõik nullist või eelistate juba komplekteeritud kokkupandavat kuuri. Nii või naa, koostage ostuloend. Iseäranis kulub marjaks ära elektriline kruvikeeraja XIAOMI Mi Cordless Screwdriver. Juhtmevaba disainiga patenditud kruvikeerajal on suur (5 Nm) pöördemoment ja selle aku mahutab koguni 2000 mAh. Komplekti kuulub 12 erinevat S2-otsakut. Veel universaalsem seade, mis ehitusel vägagi ära kulub, on elektriline trell-kruvikeeraja.

#4 Uus väljanägemine köögikappidele ja töötasapindadele

Kui köögikapid ei vasta enam tänapäeva trendidele või on lihtsalt ära tüüdanud (ehkki need on veel heas korras ja vastavad pere vajadustele), saab neile kerge vaevaga uue väljanägemise anda. Sugugi ei pea tellima uut kööki – piisab vaid sellest, kui vahetada välja kappide ja sahtlite fassaad, mõnel juhul piisab ka üksnes kappide üle värvimisest. Muide, üks lihtsamaid ja odavamaid lahendusi on spetsiaalne mööbli kleepkile.

Veel väiksem korrektsioon on köögimööbli nuppude uuendamine. Selle töö saab tehtud kõigest poole tunniga. Tulemus võib aga ootuseid ületada. Kapi- ja sahtlinuppude vahetamiseks piisab vaid tavalisest mehaanilisest kruvikeerajast. Ülitäpsed otsakud aitavad kokku panna ja parandada ka enamiku muust mööblist ja seadmetest. Komplekti kuulub spetsiaalne pikendusvarras, et kruvitsat oleks veel mugavam kasutada. Samuti on hea, kui kodus leidub pisitööde kruvits.

Peale köögikappide fassaadi tasub värskendada ka töötasapindu, millele tekib ajapikku plekke ja kriimustusi, nende värvitoon muutub või need lihtsalt ei sobi enam uude kööki.

Käsitsi mõõtmine võib teatavasti olla ebatäpne, mille tulemusena ostate liiga palju või liiga vähe töötasapinda. Seega eelistage nutitehnoloogiat – köögitasapinnad saate hõlpsalt, kiiresti ja mis peamine, täpselt mõõdetud Xiaomi nutika lasermõõdikuga. Tänu Bluetoothi tehnoloogiale saate mõõtmistulemused salvestada programmi „Mi Home“, niisiis pole vaja mitte midagi pliiatsiga üles märkida.

Kui viite oma mõtte ellu, näeb köök välja nagu uus ja teie olete korralikult säästnud.

#5 Istutage õue esindusalale uued taimed

Ärge unustage mitmesuguste interjööriprojektide elluviimise kõrval ka hoovi. Soojal ajal veedame õues alati rohkem aega, nautides päikest ja värsket õhku.

Väga oluline on istutada taimi oma õue esindusalale – teie hoovi kõige nähtavamasse kohta, mis viib peamise sissekäigu juurde. See peab välja nägema kena ega tohi olla liigselt üle koormatud. Ülejäänud kaks ala on puhke- ja aiandustsoon. Kohaselt valitud ja kombineeritud taimed võivad aidata need alad üksteisest eraldada.

Suvi on suurepärane aeg istutada mitmeaastaseid taimi ja erinevaid lilli, mis ei vaja palju hooldust (näiteks hortensia ja lupiin). Kui olete juba ammu alpinaariumist unistanud, tasub seegi julgelt õue esindusalale teha.