ESEE Laser Strike ellujäämisnuga.

Foto: ESEE
Kasulik
22. oktoober 2022, 16:00

Elu mugavamaks! | Matkavarustuse-uudiseid

Jagame huvitavamaid leide varustuse alalt, mis on meile viimase kuu jooksul internetiavarustes silma jäänud.

ESEE Laser Strike ellujäämisnuga

Matkavarustuse testimisele pühendunud veebisait gearjukie.com valis just selle mudeli 2022. aasta parimaks nn ellujäämisnoaks (ingl survival knife).

Laser Strike pakub kõrge süsinikusisaldusega pulbervärvitud 4,75-tollist tera. Kui on hädasti vaja tuld teha, saab kasutaja kaelapaela seibiga lahti keerata käepidemekruvid, mille seest leiab tulekivi ja süütamiseks sobivad väikesed puust seibid.

Testijad kiidavad Laser Strike vastupidavat tera, mis sobib ka puidu raiumiseks. Noa käepide on sobiliku paksuse ja hea haarduvusega. Kahepoolset musta Kydex ümbrist saab kinnitada ka MOLLE-süsteemi külge.

Ja mis samuti oluline, ESEE annab oma nugadele eluaegse garantii, lubades parandada või välja vahetada iga katkiläinud noa ja seda ilma ostutšekki esitamata.

Hind alates 200 eurost.

Hyperlite Mountain Gear REpack.

Foto: Hyperlite Mountain Gear

Hyperlite Mountain Gear REpack

Tänapäeva matkaja keedab endale lõunasööki aina harvem. Enamasti astub söögiajal mängu kuivkülmutatud või muul moel dehüdreeritud roog, millele tuleb otse plastkotikesse kuuma vett lisada.

REpack teeb sellise roa söömise veidi mugavamaks. Asetage minigrippkotike söögiga REpacki ja valage siis kuum vesi peale. REpack hoiab eine kauem soojana ja samal ajal pole see väljastpoolt nii kuum, et söömise ajal kõrvetaks.

Sel ajal, kui te REpacki parajasti ei kasuta, saab selles hoida söögitarbeid, näiteks priimust, kahvlit, lusikat jms.

Hind alates 50 eurost.

GRAYL Ultra PressTitanium veefilter-keedunõu.

Foto: GRAYL

GRAYL’s Ultra PressTitanium veefilter-keedunõu

Uue GRAYL veefiltri titaankorpus sobib nüüd toidu valmistamiseks ka lõkkel või priimusel. Sellele on lisatud D-rõngas ja kaks sanga, et kuuma nõud oleks parem käes hoida.

Vee filtreerimine käib nagu eelmiselgi mudelil ‒ spetsiaalsesse anumasse valatud vesi surutakse läbi filtri nagu jalgrattapumbaga. Loetud sekunditega valmib pool liitrit puhastatud joogivett. Aktiivsöefiltrid eemaldavad tahked osakesed nagu sete ja mikroplast, samuti vees levivad patogeenid nagu rotaviirus ja kolibakterid. Paranevad ka vee maitse ja lõhn.

Vahetatav puhastuskassett on ette nähtud 300 töötsükli jaoks.

Saadaval novembrist.

Hind alates 200 eurost.

RAB Downpour Plus 2.0 vihmajope.

Foto: RAB

RAB-Downpour Plus 2.0 vihmajope

Eespool juba nimetatud gearjunkie.com valis Downpour Plusi 2022. aasta parimaks vihmajopeks. Mudel tuli testi võitjaks, sest pakub suurepärast tasakaalu veekindluse/hingavuse, funktsioonide ja hinna osas.

Pertex Shieldiga kaetud vastupidav jope pakub veekindlust 20 000 mm ja hingavust 20,000 g/m²/24 h, mis on mõlemad väga viisakad näitajad. Selle jopega peaksite jääma kuivaks ka päev otsa kestva saju korral. Lukud on loomulikult veekindlad, käised nn eelpainutatud, käiseotsad reguleeritavad, kapuutsi alla mahub ka kiiver ning jope on pakitav omaenda taskusse.

Saadaval nii meeste kui naiste mudel.

Hind alates 160 eurost.