EI JÄÄNUDKI LANT PÕHJA KINNI. Mia Lisett Meringo tabas ja vabastas 8,5 kg kaalunud haugi.

Foto: Erakogu
Kalapüük
23. oktoober 2022, 16:00

Vabasta suur kala! (6)

Eesti Kalastajate Seltsile saadavad oma kalapilte püüdjad, kes on suure haugi vette tagasi lasknud. Selts premeerib neid selle eest väärt landiga.

Vaatame viimase aja suuremaid kalu, mille pildid Eesti Kalastajate Seltsile (EKS) saadetud.

Vabasta sinagi oma suur haug ja saada pilt EKS-ile!

 „LANT JÄI PÕHJA KINNI.” Mia Lisett Meringo tabas ja vabastas 8,5 kg kaalunud haugi. Püüdja kirjeldab kala tabamist nii: „Oli ilus suvepäev. Läksin isa, tema sõbra ja sõbra pojaga jõele kalale. Veetsime seal umbes kuus tundi, mille jooksul püüdsime kolm kala. Esimene oli alamõõduline haug, mille lasime tagasi. Teine haug osutus veelgi väiksemaks ja läks samuti tagasi. Siis tuli minu kord.

Olin täiesti kindel, et lant jäi põhja kinni, aga kui see hakkas järele andma, ütles isa: „Ei, sul on kala otsas.„ Nii hakkasin siis kala paadi poole õngitsema. Kala oli suur ja raske, kuid ei võidelnud üldse tugevasti vastu. Alles siis, kui saime haugi kahva, hakkas ta meiega võitlema. Ma olin täiesti šokis sellest, kelle ma püüdnud olin. Ühel hetkel olime kõik läbimärjad, kuid saime kala paati, kus pärast mõõtmist selgus täpselt, kui suur ta oli – 105 cm ja 8,5 kg. Tegime paar pilti ja lasime kala jõkke tagasi.“

KÄIS KORRAKS VEEST VÄLJAS. Saare haug saab kohe koju.

Foto: Erakogu

 SUVINE KALA. Jüri Järv vabastas selle kena rannikumerest tabatud haugi. Püüdja kirjutab nõnda: „Püük oli tüünel merel ilusal suvisel päeval koos kohaliku kalagiidi ja hea sõbra Kristjan Siimpojaga, kes osutus ka osavaks kahvameheks.”