Foto: Envato Elements
Sisuturundus
21. detsember 2022, 16:25

Mida teha, kui sinu lasteaialaps on kogu aeg haige?!

See on lasteaias käivate laste vanemate jaoks sage mure – põnn jõuab heal juhul paar päeva lasteaias käia, kui on jälle haige ning veedab nädala-kaks kodus. Kui ta uuesti teiste laste hulka saadetakse, kordub sama muster. Mida ometi teha?!

Spetsialistide sõnul võib väikelaps haigestuda tavalistesse viirusnakkustesse viis kuni kümme korda aastas. Kõige sagedasemalt juhtub see sügistalvisel ajal.

Ülemiste hingamisteede nakkushaigusi põhjustab üle 100 erineva viiruse ning et lapsed on lasteaias ninapidi koos, pole ka ime, et nad kergesti nakatuvad. Pealegi pole väikeste laste immuunsüsteem nii välja arenenud, et jaksaks pidevalt nakkustega võidelda. Kui veel mõned aastad tagasi võisid vanemad oma lapse ka poolhaigena lasteaeda sokutada, siis nüüd on selle osas mindud tunduvalt rangemaks. Oma rolli on mänginud koroonaviiruse levik.

Samas on vanema jaoks kurnav – nii vaimselt kui finantsiliselt – olla pidevalt oma võsukesega haiguslehel. Hea, kui samal ajal saab kodus töötada, kuid kõikidel taolist võimalust ei ole. Et sellest nõiaringist välja pääseda, tasub oma lapse immuunsust turgutada.

Anna lapsele vajalikke vitamiine. Lapsed võivad olla pirtsakad sööjad – kord ei sobi üks toit, siis teine. Nende arvates on õige toit makaronid viineritega… mis kahjuks ei anna sobivas koguses vitamiine. Selleks, et terve püsida, peaks laps tarbima A-, C-, D-, B6- ja B12 vitamiini ning kaltsiumi. Neil kõikidel vitamiinidel on oma roll, et immuunsust turgutada ja aidata püsida terve.

Olgem ausad, anda iga päev lapsele mitut erinevat vitamiini, oleks üsna tüütu. Rääkimata sellest, et laps hakkab tõenäoliselt protesteerima. Hea variant on puuviljamaitseline Floradix Kindervital, mis on spetsiaalselt lastele mõeldud toidulisand ja sisaldab kõiki eelpool mainitud vitamiine. Hetkel toimub ka kampaania, et kui osta üks Floradixi toode, siis saab teise tasuta.

Vedela toidulisandi plussiks on ka tõik, et see imendub tablettidest märksa kiiremini. Lisaks võtavad lapsed meeleldi just vedelal kujul vitamiine, sest tableti neelamine võib tunduda ebamugav.

Ka probiootikumid on vajalikud. Probiootikumid on bioaktiivsed bakterid, mis elavad inimese soolestikus ja mida leidub seal ligikaudu 100 triljonit isendit enam kui viiesajast erinevast liigist. Kuigi bakteritest räägitakse enamasti negatiivses võtmes kui millestki, mida iga hinna eest vältima peaks, on probiootikumid hoopis inimese vastu sõbralikud ja suisa soositud kaaslased.

Nende peamiste tööülesannete hulka kuuluvad kahjulike bakterite arvukuse kontrolli all hoidmine, soolestiku seinte tugevdamine (et tõkestada ohtlike aineosakeste vereringesse sattumist), toidu lagundamine seedetraktis ja nendes leiduvate vitamiinide-mineraalide omastamisele kaasaaitamine, samuti vitamiinide sünteesimine organismis ja seedekulgla mikrofloora tasakaalu säilitamine ning selle taastamine peale haigust või mikrofloorat häirinud ravimikuuri. Tasakaal soolestikus on elutähtis tagamaks nii seedeelundkonna kui immuunsüsteemi optimaalse talitluse.

Sooduskood õhtuleht annab sulle 10% LISASOODUSTUST kuni 02.01.23. TASUTA transport alates 15€ tellimusest! TASUTA kulleriga koju alates 35€ tellimusest!

Probiootikumidel on väga oluline roll immuunsüsteemi toetamisel, tugevdades organismi kaitsemehhanismi ja suurendades seeläbi vastupanuvõimet haigusetekitajatele. Katsed on näidanud, et regulaarsel probiootikumide võtmisel väheneb viirustesse haigestumise sagedus. Sinuteeki tervisepoe valikus leidub spetsiaalselt immuunsüsteemi toetamiseks palju erinevaid probiootikume. Laste lemmikuks on kujunenud Gefilus LGG mustikamaitselised närimistabletid, mida võiks võrrelda lausa väikeste kommidega!

Tugevda immuunsüsteemi. Nagu eelpool mainitud, siis pole laste immuunsüsteem veel korralikult välja arenenud – see on ka üks põhjuseid, miks nad sageli haigestuvad. Kui lapsed käivad lasteaias, siis võiks nende immuunsüsteemi tugevdada Defendyli preparaadiga, mis sisaldab C-vitamiini ja tsinki.

C-vitamiin ja tsink aitavad rakke kaitsta oksüdatiivse stressi eest ja immuunsüsteemi talitlust normis hoida. Lisaks aitab C-vitamiin vähendada väsimustunnet ja kurnatust.

Preparaadist on kasu nii ennetavalt kui ka siis, kui haigus on juba mõnda aega kestnud. Defendyli tasub hakata võtma, kui tekivad esimesed hingamisteede haiguste (nohu, palavik, aevastamine jne) sümptomid. Ennetavalt on soovitatav läbida vähemalt kahe kuni kolme kuu pikkune kuur. Kui laps on olnud pikemalt haige, siis tasub samuti hakata seda tarvitama – uuringud on näidanud, et Defendyl kiirendab paranemist.

Ka seda toidulisandit võiksid lapsed võtta vedelal kujul ning just selleks on mõeldud Defendyl Imunoglukan P4H junior.

Kuna külm ja pime sügis on saabunud, on kindlasti tarvis ka sul endal täiendada oma toidulisandite varusid. Tutvu laia valikuga Sinuteek tervisepoes SIIN!

Sooduskood õhtuleht annab sulle 10% LISASOODUSTUST kuni 02.01.23. TASUTA transport alates 15€ tellimusest! TASUTA kulleriga koju alates 35€ tellimusest!