Foto: Kollaaž ( 3 x lugeja foto, Merili Vipper/Palmse mõis)
Ilm
16. november 2022, 11:35

GALERII | Mitmel pool Eestis sajab lund! Nädalavahetuse ööd on külmad (4)

Kui teisipäeval sai maa valgeks Ida-Virumaal, siis kolmapäeva hommikul kogesid lumist vaatepilti paljud inimesed mitmel pool Eestis. Toome mõned kaunid hetked Õhtulehe lugejateni!

Riigi ilmateenistus kirjutab, et üsna talvised olud jätkuvad vähemalt nädala lõpuni. Kolmapäeval laieneb Skandinaaviast uue kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale ja kirdevoolus algab külmema õhu sissetung. Kohati sajab nii vihma kui lörtsi, õhtuks võib Eesti idaservas lund juurde sadada.

Neljapäeval on põhjarannikul oodata vihma ja lörtsi, Kirde-Eestis lörtsi ja lund. Päeval on sajuhooge üle maa lörtsi ja lumena, rannikul ka vihmana, kuid sajuhulk ei ole suur. Puhub üsna tugev kirde- ja idatuul, mis kannab siia talviselt külma õhumassi. Õhutemperatuur langeb öösel -4..+1°C, päeval on 0..+4°C.

Reedel ja laupäeval jääb kõrgrõhuala lõunaserv Eestit katma. Ilm on enamasti sajuta, vaid kirdetuulele avatud põhjarannikule ja Hiiumaale võib Soome lahe kohalt pilvi jõuda ning lund ja lörtsi tuua. Õhutemperatuur on öösiti -2..-7, rannikul kohati kuni +2°C, päeval 0..-4, rannikul kohati +2°C.

Pühapäeva tuleb olulise sajuta. Selgineva taeva all läheb üsna jahedaks: õhutemperatuur võib öösel olla vaid -2 kuni -8°C, vaid rannikul jääb 0°C lähedale, päeval on temperatuur -4 kuni +1°C.