Ajakirja Eesti Loodus 23. fotovõistluse üldvõidu ehk loomafotode kategooria peaauhinna pälvis Kalmer Lehepuu fotoga valge-toonekurgede verisest võitlusest

Foto: Kalmer Lehepuu
Loomad
5. detsember 2022, 16:47

ÜKS PESA, KOLM TOONEKURGE: Eesti Looduse fotovõistluse võitis verine kaklus

Ajakirja Eesti Loodus 23. fotovõistluse üldvõidu ehk loomafotode kategooria peaauhinna pälvis Kalmer Lehepuu fotoga valge-toonekurgede verisest võitlusest.

„Toonekurepesa juures oli asi pinev: üks pesa, aga kolm toonekurge. Võitlus pesa pärast oli väga pingeline, keegi ei tahtnud loobuda ja vähemalt ühel kurel oli lõpuks veri väljas“, rääkis Lehepuu pildi saamisloos.

Noorte kategoorias sai loomafotode peaauhinna Evalotta Začek pildiga noorest käost.

Kuigi traditsiooniliselt saab võistluse peaauhinna parim loomapilt, on sama väärtuslikud ka taime- ja seenefotode peaauhinnad. Sel aastal osales võistlusel üle 1300 foto 230 autorilt. Kõiki auhinnatud pilte saab vaadata siit.

Pilte hindasid vikipedist Ivo Kruusamägi, Eesti Looduse peatoimetaja Toomas Kukk, mükoloog  ja kunstnik Bellis Kullman, botaanik ja fotograaf Ott Luuk, loodusfotograaf Urmas Tartes ning kunstnik Margot Sakson. Eriauhindade saajad otsustasid auhindade väljapanijad.