Peipsi püük heas seltskonnas.

Foto: Erakogu
Kalapüük
27. detsember 2022, 06:00

Klubi | Peipsi Harrastuskalastajate Klubi koondab mõnusat sõpruskonda

Enam kui kõrgetele kohtadele tippvõistlustel pöörame tähelepanu vaba aja veetmisele koos, heas seltskonnas.

Meie klubi eesmärgiks on propageerida Peipsi püüki, aga käime ka mujal koos kalal.

Peipsi Harrastuskalastajate Klubi (PHK) on tänaseks tegutsenud juba 13 aastat. Kõik algas ühest sõpruskonnast, kellele meeldib kalapüük ja eriti püük Peipsil. Liikmeid on meil tänaseks 26. On ka rohkem olnud, aga mõnel pole enam kalapüügiks aega, teised on muudel põhjustel eemale jäänud. Pea pooled liikmetest elavad Tallinnas, ent Peipsile tulevad nad ka Tartust, Rakverest, Peipsi äärest Omedust ja Iisakust.

Meil on erinevate huvidega kalamehi, mõned klubi liikmed käivad ka spinninguvõistluse EMV etappidel, paar inimest on merikafanaatikud. Muide, meil on ka neli naisliiget, kes käivad regulaarselt üritustel ja ka muidu kala püüdmas. 

MIDA ME TEEME? Klubi kevad algab traditsioonilise Kaiu haugipüügiga. Sealses kalastuslaagris on liikmetel kaasas ka lapsed ja pered. Lapsed püüavad tublilt ja küllap võtavad kunagi vanematelt ohjad üle.

Käsil on supikeetmine.

Foto: Ülle Jukk

Augusti lõpul toimub meil Peipsil ahvenapüügiüritus paatidega, peame ka klubisisest võistlust. Valmistame seal erinevaid kalatoite ja proovime alati midagi uut välja mõelda. Meil on kaks kõva kokka, Indrek ja Tanel, kes on osalenud meie toimkonnaga Peipsi kalatoitude valmistamise üritustel ja võitnud kalasupi keetmise konkursil kaks korda esikoha.

Iga aasta oktoobris siirdub klubi Hiiumaale lesta püüdma ja kevade poole talvel aitame vallal korraldada „Kasepää kala”. Meie liikmeid kutsutakse ka muudele võistlustele kohtunikeks. 

Peale kalapüügi oleme aidanud Keskkonnametil järve salavõrkudest puhastada, samuti väikejärvedel võrgumehi kimbutada, eeskätt Kaiul, kus me oma võistlustki korraldame. Mõnikord on olnud ka ekspromptüritusi. Kõik teemad ei lenda ka, näiteks korraldasime paar korda räimepüügiüritust, aga suuremat huvi selle vastu ei tekkinud.

Ilusad ahvenad.

Foto: Erakogu