Kasepää Kala.

Foto: Erakogu
Mitmesugust
13. veebruar 2023, 12:13

Hakkame sättima: Kasepää Kala 2023 võitja läheb koju uue paadimootoriga (3)

Eesti suurim rahva-kalapüügivõistlus, kopsakate auhindadega tuntud Kasepää Kala toimub tänavu märtsi esimesel nädalavahetusel.

Millist kala tänavu püüdma peab, et konkurentsis osaleda, saab nagu varemgi teada alles stardis.

Paraku on mõned ebaausad üritanud varasematel aastatel ka pettusega auhindu saada ning sellest ka vastav reegel.

Selgi korral on toetajad välja pannud hulganisti väärikaid auhindu nagu tööriistakomplektid, akutrellid, kalamehekelgud, spinningud, kalastuskastid ja -toolid, sööke-jooke ja maiustusi.

Traditsiooniliselt saab võistelda ka tuuraga augu raiumises ja jääpuuriga puurimises. Lapsed saavad mõõtu võtta kelgusõidus, ennast kelgul istudes jäänaasklite abil tõugates. Plaanis on ka Soome kelkude võistlus täiskasvanutele, kus liikuda tuleb samuti kelgul istudes, kuid edasi tõugata tuleb ennast jalgadega. Lustisõiduks saabub kohale hobune tõelise reega, et mõnusasti jääl driftida.

VÕISTLUS. Aja peale jäässe auku puurides saab naha märjaks.

Foto: Erakogu

Ka piirivalve on lubanud kohale tulla oma tehnikat näitama. Peamiselt pakub rahvale muidugi huvi nende suur hõljuk, millega võimalusel, kui pole vaja väljakutsele sõita, saavad lapsed sõitu teha.

Hommikul mängib avapauguks kuulus Avinurme puhkpilliorkester, enne autasustamist esinevad kohalikud taidlejad.

Kõik võistlejad saavad pärast võistlust lisatasuta maitsvat kalasuppi. Saab osta pirukaid, saiu, kohvi, praadi ning muud erinevat joogi- ja söögipoolist. Samas toimub kohaliku toodangu ja saaduste laat.

Võimalik, et põnevaid tegevusi lisandub veelgi. Uuemat infot saab jooksvalt vaadata Peipsi Harrastuskalastajate Klubi FB-lehelt.

Pane tähele!

Kasepää Kala 2023 ajakava

Võistlus leiab aset 4. märtsil 2023 Kasepääl.

Kell 8–9 registreerimine kohapeal.

Kell 9 start.

Kell 13 võistluse lõpp.

NB! Nagu igal aastal, läks ka tänavu peavõit ehk paadimootor loosimisele kõigi tulemuse teinud ehk kasvõi ühe kala kaalumisele toonud võistlejate vahel. Vabandame segaduse pärast.