Mets
7. aprill 2023, 16:00

Eesti Metsaselts kutsub metsanduse visioonikonverentsile

19. aprillil koguneb metsandussektor Tartus, et arutleda ühiselt metsanduse tuleviku üle.

Visioonikonverentsi teema on sellel aastal “Metsast välja.“

Tänavuse konverentsi märksõnad on tuleviku teadmised ja oskused, (teadus)kommunikatsioon, uued suunad metsamajanduses, oma mõtteviiside nihestamine, kogukondlik koostöö ja metsandussektori väärtuspakkumine. Konverentsi vältel pakume võimalust õppida mitmetest kogemuslugudest. Konverentsipäeva lõpetavad intrigeerivad üllatusesinejad. Traditsiooniliselt toimub õhtul metsaüliõpilaste eestvedamisel metsandusvilistlaste kokkutulek.

Metsahariduse plokis annab Kutsekoja esindaja ülevaate OSKA prognoosi põhjal järgmise 10 aasta metsa- ja puidutööstuse valdkonna oskustest ja megatrendidest. Puudutame teaduskommunikatsiooni teemat, mida on jõudsalt alustamas ja eest vedamas Eesti Metsaselts. Oma loo räägib üks sektoris tegutsev inimene, kes on teinud oma elus kannapöörde ja leidnud tee metsanduseni.

Kuidas jõuda kogukondliku koostööni

Kliima ja metsamajanduse plokis keskendume loodussõbralikumate ja kliimamuutusi arvestavate metsamajandamise viisidele. Viimast teemat puudutavad Eesti Maaülikooli teadlased. Taimeökoloogia kaasprofessor Jaan Liira Tartu Ülikoolist annab vastuse küsimusele, kuidas metsas arvestada elurikkusega. Keskkonnaministeerium selgitab, mis saab metsanduse arengukavast edasi ning milliseid mõjusid sellest lähtuvad otsused metsandusele avaldavad. Peale seda räägib RMK juhatuse esimees Mikk Marran oma organisatsioonist muutuste tuules.

Plokis „Metsandus ja ühiskond“ kuuleme kogemuslugusid nii meie enda kui ka teistest sektoritest teemal, kuidas on panustatud ja jõutud kogukondliku koostööni. Avame väärtuspakkumise mõistet ning diskuteerime, mis on metsandussektori väärtuspakkumine ühiskonnale.

Teemade ja esinejate info täieneb jooksvalt.

Hoia ennast metsanduse visioonikonverentsi infoga kursis Metsainfo platvormil (metsainfo.ee) või Metsainfo Facebooki kaudu!

Visioonikonverents leiab aset vSpa konverentsikeskuses.