Mitmesugust
15. mai 2023, 12:23

Maikuu ajakirjas: haugipüügist, Võrtsjärve angerjatest-kohadest ja kalastusprillidest

Landimeister Rando Tuisk on kümme aastat valmistanud kalameeste seas väga nõutud forellivoblereid. Nüüd aga tõi ta täiesti uue kaubamärgi Matsika all välja uudse haugilandi ja plaanis on ümber korraldada kogu senine tootevalik.

Eesti Kalastajate Seltsi veebiküsitlusest selgus, et harrastajad pooldavad haugi suuremat alammõõtu ja mõrrapüügi olulist piiramist.

Statistika tõstatab kahtlusi, et kutselised kalurid „koguvad” keeluajal püütud haugid mõrdadesse ja toovad need siis mai algul kaldale. Haugil aga jääb nõnda kudemata ...

Kevadel tasub metsas tähelepanelikult ümbrust uurida – võid leida kauni trofee põdra-, hirve- või sokusarvede näol.

Võrtsjärve kalastikuga, eriti koha ja angerjaga, on lood nii head, et oskaja kalamees võib päise päeva ajal järvest tonkaga va ussikala püüda, kirjutab kalateadlane Paul Teesalu.

Rajakaamera näitab peremehele, kes tema äraolekul maakodu ümber ringi luusib. Loodushuviline saab selle abil ka loomi jälgida.

Polariseeritud klaasiga prillid aitavad kalamehel saaki näha ja säästavad silmi. Millised klaasid milliseks otstarbeks sobivad?

Põhjanaabrite suurima haugipüügivõistluse HK Open võitmiseks tuleb tabada viis kaugelt üle meetri kala, kirjutab Soome haugipüügispets Heiki Tees.

Avastusretked: Rain Erala läheb püüdma latikat Väikesele Emajõele, kuhu ta pole sattunud enam paarkümmend aastat.

Uskumatult mahlast kauaküpsenud nn rebitavat kanafileed teeb Tõnis Neigla, tuntud nii barbecue-spetsi kui Tondi Resto peakokana.

Lisaks matkavarustuse uudiseid ja muud põnevat.