Lasnamäe põlengu suitsupilv.

Foto: Remo Tõnismäe
Ilm
23. mai 2023, 19:30

Sünoptik Kairo Kiitsak: Lasnamäe jäätmejaama põlengu suits on tuvastatav ka Harku ilmaradarilt (1)

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab, et Tallinnas Lasnamäe kandis põleva jäätmejaama suits on väga hästi tuvastatav ka Harku ilmaradarilt.

„Suitsusammas küündib enam kui kahe kilomeetri kõrgusele. Tuul kannab suitsu Soome lahele. Inversioonikiht asub umbes samal kõrgusel ja sellest suitsusammas enam läbi ei kasva, vaid hakkab laiali valguma. Miks just nii? Sest inversioonikiht takistab tõusvate õhuvoolude arengut. See omakorda tähendab, et toksilisi ühendeid sisaldav suits jääb maapinnalähedasse õhukihti lõksu, hajudes aeglaselt.“

Tulekahjust Suur-Sõjamäe tänaval asuvas jäätmejaamas teatati häirekeskusel teisipäeval kell 17.49. Põlengust levib mürgine suits. Inimesed evakueeriti, kannatanutest teateid ei ole.

Päästeamet palub Suur-Sõjamäe ja Lasnamäe piirkonna inimestel uksed/aknad suletuna hoida ning piirkonnas liikumist vältida.

Kustutustööd toimuvad neljas töölõigus, kaitstakse kõrvalasuvaid hooneid. Suur-Sõjamäe tänav on osaliselt kinni, politsei reguleerib liiklust. Lennuliikluses enam tõrkeid ei ole.