Jäide, jäävihm.Foto: Stanislav Moshkov
Ilm ja loodus
11. veebruar 2024, 18:04

Tallinn hoiatab: esmaspäeval ja teisipäeval tuleb valmis olla jäävihmaks (2)

Ilmaprognooside kohaselt võib Tallinnas lähipäevil sadada jäävihma, suurem jäävihma oht püsib teisipäeva hommikutundidel! Prognoositud jäävihm teeb ohtlikult libedaks nii kõnniteed kui ka sõiduteed ja ettevaatlikkusele kutsutakse kõiki liiklejaid. Tallinna tänavatel hooldustöid tegevad partnerid on kõrgendatud valmisolekus teostada ennetavat libedusetõrjet.

„Seoses jäävihma hoiatusega kutsusime täna kokku kriisikoosoleku, et olukorrale reageerimise juhised ja koostöö kõigi ametkondadega läbi käia. Oleme andnud linnatänavate hoolduspartneritele korralduse teostada ennetavat libedusetõrjet ja eelhoiatuse suunata vajadusel tänavatele kogu ressurss. Samuti oleme rõhutanud lepingupartneritele, et prioriteediks on ühistranspordi peatuste, tõusude, treppide, ülekäiguradade ning eriti laste- ja tervishoiuasutusteni viivate teede tähtaegne ja nõuetele vastav hooldus. Kuid ka kõigi nende meetmete juures võib teedele kiiresti tekkida ülimalt libe jääkiht, seega palume nii jalgsi kui ka autoga liiklemisel olla igal juhul väga ettevaatlik ja jälgida ilmateadet,“ hoiatab abilinnapea Vladimir Svet.

MUPO patrullautod on varustatud puistematerjaliga ja on samuti libeduse tõrjel igati linlastele abiks. Linnaosavalitused jagavad tasuta graniitsõelmeid korteriühistutele, sõelmete saamiseks tuleb korteriühistutel pöörduda oma linnaosavalitsuse poole.

„Paneme kinnistuomanikele südamele, et nende hooldatavad kõnniteed vajavad jäävihma korral eriti intensiivset hooldust, vajadusel on vaja libedusetõrjet teostada ka mitu korda päevas. Keskkonna- ja Kommunaalamet ning linnaosad on hankinud libedusetõrjeks piisavalt graniitkillustikku, mida jagatakse ning ollakse valmis puistama lähipäevade jooksul. Enamkäidavatesse ja -kasutatavatesse ühistranspordipeatustesse on paigaldatud ligemale 300 puistematerjali konteinerit libeduse tõrjumiseks. Ohtlikumate treppide ja tõusude lähedusse paigaldatakse täiendavalt sõelmekotid. Soovitame kõigil jälgida ilmateadet, jalakäijatel tuleks veenduda jalanõude sobivustes talvetingimustega ja enne ülekäigurajale astumist veenduda, et sõidukid jõuaksid peatuda, sest libedus võib pikendada sõidukite pidurdusteekonda,“ nendib Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg 

Tänavapuhastuse küsimustes saavad linlased pöörduda Tallinna abitelefonil 14410. Probleemist on võimalik teada anda ka heakorra ja haljastuse infosüsteemi kaardirakenduse kaudu. Rohkem infot Tallinna tänavate talihoolduse korraldamisest leiab veebilehelt.