Maailm

Kuhu kolivad elama need inimesed, kelle jalgealune läheb varsti tuliseks või vesiseks? (5)

LISA KOMMENTAAR

Juurika Jorss13. aprill 2024, 09:46
Üks aspekt rahvaste rändamise põhjustest on millegipärast hoolega maha vaikitud. Üleilmsed kompaniid on kõikjal kokku ostnud (altkäemaksude, ka relvajõukude abil) vähegi saagikamad maad koos veeallikatega istanduste (enamasti õlipalmi) alla, ajades kohalikud rahvad kõrbetesse. Kes seni kasvõi kõplapõllundusega ära elasid, otsivad nüüd pääsu näljasurma eest, rännates Euroopasse. Omakorda kasutavad seda ära inimsmugeldajad, teenides miljardeid (nn. "abistajate" toetusel, kellele smugeldajad teatavad kohad, kus laevakütus otsa saab ja "taksoteenus" hädalised Euroopasse veab).
13. aprill 2024, 06:34
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
TK13. aprill 2024, 07:03
Kaja Kutsub kõik Viimsi valda ja Kuusallu.
kuhu inimesed kolivad12. aprill 2024, 22:32
sajand tagasi polnud paljudes kohtades mingit suurt inimasustust, iive oligi tasakaalus. siis aga hakkas iive kohutava kiirusega teatud regioonides kasvama tänu meditsiiniga inimeste keskmist eluiga kasvatades ja tehnika kasutuselevõtuga toidu ja muu eluks vajaliku mitmekorrdistamises. hetkel elataksegi juba endistes kõrbetes, soodes ,suurtel aladel mida mõjutavad maakoore ja selle vulkaanilised protsessid . see et iga kuues neljas inimene planeedil on hindu või hiinlane ei tee selle planeedi teiste piirkondade elanikke õnnelikumateks kui peavad tulevikus pärmina paisutatud asiaatide ja neegud
peavad12. aprill 2024, 22:40
hakkama kõiki neid majautama kes lihtviisiliselt ummistavad paiku kus ressursid on juba ilma inimese väljamõeldud kliimakataklüsmide stsenaariutetagi ebapiisavad. kliima muutub ilma inimesetagi , on teda olemas või mitte, inimene pole suutnud ega suuda kunagi maailma protsesse peatada või suunata, puhas mania grandiosa valdkonda kuuluv iseenese käsitlus. inimene suudab vaid maakoorest kasuliku ja vähemkasuliku välja pesta ja endaleiutatud asju teha milliseid loodus üldiselt ei tee.
Koddanik12. aprill 2024, 22:28
Pigem tuliseks ja veriseks....