Politseikoer Cora: 2003. aastal valitud Eesti esimene kangelaskoer. Foto: Mati Hiis
Kodu
23. november 2007, 00:00

Kennelliit valib kangelaskoera

Kas teie koer on hiljuti hakkama saanud mõne tubli teoga, mis kogu suguvõsale ja sõpradele-tuttavatele tükiks ajaks kõneainet on andnud? Ehk väärib ta oma teo eest suurematki tunnustust kui need pikad paid, maiuspalad ja kiidusõnad, mis talle pereringis osaks said?

Just täna on viimane võimalus esitada kandidaate Eesti Kennel-liidu konkursile aasta kangelaskoera leidmiseks. Kusjuures tiitli pälvimiseks ei pea koer olema inimest tingimata surmasuust päästnud. "Tunnustust väärivad ju ka väiksemad tublid teod," kinnitas Maris Siilmann Kennelliidust. Näiteks on koer ehk olnud hoolikas lapsehoidja, andnud ähvardavast ohust pererahvale aegsasti märku või aidanud täbarast olukorrast välja hoopis mõne teise looma – mõnes olukorras võib ka väikesel teol olla suur tähtsus.

Et oma neljajalgne sõber või naabri tubli kuts tunnustatud saaks, palub Eesti Kennelliit saata koera nime, omaniku nime ning lühikirjelduse koera tublist teost aadressil [email protected] – viimane päev seda teha on täna. Kangelaskoera tiitli pälvinud neljajalgseid autasustatakse 1. detsembril Tallinnas kutsikate ja veterankoerte jõulushow raames.