Eesti uudised
12. detsember 2010, 21:58
Reporteri video!

Pomerants lumekaosest: kriisikomisjonist poleks mingit kasu olnud (37)

Tugev sadu jätkus Eestis ka täna ning väga raskete teeolude tõttu on raskendatud operatiivabi jõudmine inimesteni, mistõttu nõuab päästeamet lumekoristustöödele senisest veelgi suuremate ressursside kasutamist.

Siseminister Marko Pomerants kinnitas, et päästjad on kõik endast oleneva teinud ning etteheited valitsuse kriisikomisjoni kokkukutsumata jätmise eest on alusetud, vahendab "Reporter".

"Selle komisjoniga poleks olnud mitte midagi peale hakata. Ta oleks olnud võib-olla üks pigem segav faktor sellele reaalsele kriisistaabile," arvab minister, kelle sõnul ei olnud lumekaoses probleeme vahendite juurdesaamise, vaid sellega, et näiteks paljud päästjad ei saanud ise kodudest liikuma.

Pomerants ütleb, et eriolukordades tavalahendused ei toimi. Nii toob ta näiteks Padaoru, kus oli lumevangis 600 inimest. "Tegemist oli olukorraga, kus lund ei saanud lükata, vaid tuli tõsta." Ministri arvates ei seisne peamine probleem aga rahas või vahendite puuduses, vaid mõistmises, et asjad võtavadki aega.

Uuel nädalal arutab valitsus, kuidas lumekaose likvideerimisel rahadega toime tulla. Selge, et vaid kohalike omavalitsuste kanda kulusid jätta pole võimalik.