Kui uskuda saksa professori ennustust, peaks parim kuu rannamõnudeks olema august.Foto: Joosep Martinson
Ilm
28. veebruar 2011, 11:17

Kuulus ilmateadlane: tulekul on superkuum augustikuu! (48)

Legendaarne saksa ilmateadlane Wolfgang Röder lubab meie piirkonda superkuuma augustikuud, mil näiteks Soomes võib langeda isegi kõigi aegade kuumarekord.

"Augustis on Soomesse oodata väga kuuma perioodi, isegi tulisemat kui eelmisel suvel. Lõuna-Soomes võib augustikuu keskmine temperatuur olla isegi kaks kraadi tavapärasest kõrgem," rääkis Röder ajalehes Iltalehti.

Täpsete pikaajaliste prognooside poolest legendaarne professor jahutab samas lugejate optimismi, öeldes, et esimene pool suvest tuleb siinkandis tavapärasest jahedam.

Veel ennustab Röder kevadeks parajat šokiteraapiat - näiteks aprillis võivad temperatuurid kerkida kohati päris suvisteks ehk 15-20 kraadini, kuid mais võib ilm uuesti talvise külmaga ehmatada.

Kui viimastel päevadel on nii Eestis kui ka Soomes päike juba üsna meeldivalt soojendanud, siis Röder hoiatab, et märtsi keskel on oodata pööret külmema ja lumisema ilma poole.

Eelmisel suvel paitas puhkajaid Eestis viimase 144 aasta kuumim juulikuu. Suve kuumarekord 35,4 kraadi sündis siiski augusti algul.