Brasiilia rändämblikFoto: Wikipedia
Ilm
12. juuli 2011, 16:45

Supermarketi banaanikastist kargas välja ohtlik mürgiämblik (4)

Saksamaa supermarketis ilmus Colombia banaanide kastist välja suur mürgine ämblik, keda paraku kätte saada ei õnnestunudki.

Bexbachi linna kaubanduskeskuses evakueeriti inimesed, kui avatud banaanikastist kargas välja pikakoivaline karvane ämblik, kirjutab Thelocal.de. Ämblik peitis end riiulite vahele ning poetöötajad uurisid internetist välja, et tegemist on väga mürgise Brasiilia rändämblikuga (Phoneutria nigriventer).

Kohale kutsuti politsei, ämblike asjatundja kohalikust loomaaiast ning kahjuritetõrjeüksus, kes korruse mürgiga üle lasi.

Ämblikku ei leitud aga ei elava ega surnuna.

Kohaliku politsei pressiesindaja sõnul oli võimalus, et ämblik põgenes supermarketist, kuid väljas tal ellujäämise šansse ei ole, sest Saksamaa ööd on tema jaoks liiga jahedad.

Mürgitamise tõttu eemaldati müügilt kõik puu- ja köögiviljad ning liha, olgugi et mürk on inimestele kahjutu. „See oli meile märkimisväärne rahaline kaotus," märkis kaubanduskeskuse kõneisik.

Brasiilia rändämblikke peetakse üheks maailma mürgiseimaks ämblikuks. Ta kasvab kuni 13 sentimeetri pikkuseks ning tema hammustus on inimesele eluohtlik.

Selle ämbliku käitumisest on teada, et nad armastavad päeval peituda banaanikobarate vahele.