Nii hullu lumetormi kui Monika eelmise aasta 10. detsembril meil täna loodetavasti ei tule, kuid politsei soovitab autosõidust õhtul-öösel siiski loobuda.Foto: Teet Malsroos
Ilm
9. detsember 2011, 14:44

TUISK, LIBEDUS, HALB NÄHTAVUS: politsei soovitab autosõidust õhtul loobuda (35)

Seoses tuisuse ilmaga Harjumaal soovitab politsei autojuhtidel olla täna pärastlõunal liikluses äärmiselt ettevaatlik ja hoolikas, kuna tuisus halveneb märgatavalt nähtavus ning ka teed võivad olla äärmiselt libedad.

Põhja prefektuur soovitab tänaõhtuse autosõidu võimaluse korral üldse ära jätta. Kui aga reis on siiski tarvis ette võtta, siis tuleb arvestada järgmiste nõuannetega.

Enne teeleasumist tuleb kindlasti veenduda, et sõidukis jätkub piisavalt kütust ka olukorraks, kus tuleb seista ummikus. Kõik auto tuled peavad korralikult töötama, tuleb veenduda kojameeste ja rehvide heas seisukorras! Kehvas tehnilises seisukorras sõidukiga soovitame sõidu ära jätta.

Teele asudes võtke autosse kaasa sooje riideid, joogivett ja sööki.

Teel hoidke eessõitjaga võimalikult suurt pikivahet, säilitage sõidukiirus mõõdukana ning võimalusel vältige möödasõite.

Kui on juhtunud õnnetus, säilitage rahu. Veenduge, et keegi pole viga saanud, ning vajadusel kutsuge abi.

Veenduge ka, et nii teie kui teie auto olete teistele nähtav ning ei kujuta teistele liiklejatele ohtu.

Pange põlema ohutuled ja kasutage ohukolmnurka! Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest.

N.ö plekimõlkimiste korral tuleb kindlasti arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeoludega võtab abi saabumine rohkem aega kui tavapäraselt. Politsei tuletab siinkohal meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

Seoses tormituulega on liikumiskiirus Saare maakonnas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel Väikese Väina tammil (km 85,5-87,5) piiratud kuni 70 kilomeetrit tunnis, teatas Maanteeamet.