Foto: Tairo Lutter
Ilm
26. september 2012, 18:24
Reporteri video!

Tallinna loomaaia jääkarud vajavad abi (58)

Tallinna loomaaed sattus juba eelmisel aastal ja ka sel kevadel loomakaitseorganisatsiooni Born Free kriitikatulva alla. Jääkarude nirud elamistingimused teevad aga muret ka eestimaalastele, vahendab Kanal 2 "Reporter".

Inglise loomakaitsejate hinnangu kohaselt pole mõnedele loomaliikidele Tallinna loomaaias tagatud isegi minimaalsed euronõuded. Maailma suurima maismaakiskja – jääkaru – väike puur ja nadid elutingimused on selle ehedaks tõestuseks.

Loomaaiategelased peavad Born Free loomakaitsjaid emotsionaalseteks fanaatikuteks, kelle arvates tuleks loomaaiad üldse kinni panna. Ka esitatud raport polnud kaugeltki objektiivne, Mati Kaal nimetas seda lausa odavaks haltuuraks. Vaatamata sellele möönab loomaaia juht, et paljud etteheited on ka igati õigustatud.

Uus jääkarude aedik peaks tulema üsna peaväravate lähedusse. Head inimesed saavad loomaaaia ühe häbipleki likvideerimisel ja polaarmõmmide uue kodu rajamisel kaasa lüüa. Annetusi oodatakse Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi arveldusarvele: 221010716613, selgitusse palutakse märkida "Jääkaru uus kodu".