Kerly Vridolini nö hoole all olnud kutsikad.Foto: Kanal 2 Reporter
Ilm
22. jaanuar 2013, 18:20

Kohus mõistis Laitse kutsikate piinaja vangi tingimisi (1)

Rohkem kui neli kuud tagasi lahvatanud nn Laitse kutsikate juhtum jõudis täna kohtulahendini. Harju maakohus mõistis loomadele piinu ja surma põhjustanud Kerly Vridolini (32) vangi tingimisi ning võttis temalt kolmeks aastaks loomapidamise õiguse. Lisaks loomapiinamisele karistas kohus naist ka bensiinivarguse eest. 

Kohus karistas Kerly Vridolinit varguse ja loomade julma kohtlemise eest tingimisi kaheksa kuu pikkuse vangistusega kaheaastase katseajaga ning võttis temalt kolmeks aastaks õiguse loomi pidada, vahendas Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots kohtuotsust.

Riigi kasuks tuleb süüdimõistetul maksta 480 eurot ning kaitsjale 134 eurot. AS-i Eesti Statoil kasuks mõistis kohus Vridolinilt välja 77 eurot.

Kriminaalasjas asitõendiks olnud seitse koera, kes seni on olnud hoiul Tallinna Loomade varjupaigas, käskis kohus anda üle Harju Maavalitsusele ning tagada loomade elu säilimise.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel ostis Vridolin mullu suvel eraisikute käest kokku 20 kutsikat ja viis nad Harjumaal Kernu vallas asuvasse suvilasse, mille ta oli rendile võtnud, vahendas süüdistuskokkuvõtet Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder. Vridolin lahkus suvilast 26. augustil, jättes kutsikad ja ühe täiskasvanud koera kuni nende leidmiseni 8. septembril hoolitsuseta.

Koerad olid ilma piisava koguse vee ja eakohase toiduta ning 16 kutsikat olid jäetud ka halbadesse välitingimustesse kahte aedikusse. 8. septembril leiti kaks koera surnuna, teistel tuvastati meditsiinilisel läbivaatusel erinevad haigused, sealhulgas parvoviirusinfektsioon, mille tagajärjel suri veel 12 koera.

Lisaks loomade julmale kohtlemisele oli Vridolin süüdistuse järgi varastanud autokütust. 9. juunil 2011 tankis ta Tallinnas Paldiski maanteel asuvas Statoili teenindusjaamas autosse 61 liitrit bensiini ning lahkus kütuse eest tasumata, tekitades kütusefirmale sellega 77 eurot kahju.

Kerly Vridolini on varem kriminaalkorras karistatud neljal korral.

Kohtuotsust saab vaidlustada seitsme päeva jooksul.