Kristo EliasFoto: ELMO RIIG/ SAKALA
Ilm
19. märts 2013, 14:36

ETV otsib uut ilmateadustajat! Mis saab Kristo Eliasest? (49)

Ligi neli aastat on ETV vaatajatele ilmaprognoosi vahendanud ilmapoiss Kristo ehk Kristo Elias. Nüüd aga annab ta teatepulga üle.

Teleuudiste pearežissöör Rait-Roland Veskemaa ütles Õhtulehe veebitoimetusele, et tulevast sügisest keskendub Elias saatele "Osoon". Sestap otsitakse uut teadustajat, kelle töö on ilmateate koostamine ja esitamine telesaates.

Veskemaa kinnitas, et lisaks uudistesaatele tuleb ilmateadet edastada ka hommikuses "Terevisioonis". Kuigi inimesed on harjunud nii-öelda ilmapoisiga, siis soolisi piiranguid kindlasti pole. Veskemaa sõnutsi võib juhtuda, et koormuse jagamiseks võetakse tööle kaks inimest.

Kuulutus pandi CV keskuse lehele ja ERRi veebiküljele üles eile. "Just vaatasin, juba on 15 kandideerijat," sõnas Veskemaa kella 14.30 ajal. "Ka eelmisel korral oli konkurss tihe, siis osales 248 inimest." 2009. aastal tuli Eliasel konkureerida näiteks judoka Martin Padariga.

CV saab esitada märtsi lõpuni. Maist-juunist peaks inimene (või inimesed) valitud olema ja algab koolitamine. Esimesed eetriristsed tulevad juulis. Siis näeb eetris veel ka Eliast, kuid sügisel kohtab teda juba loodussaates.