Henri LaumetsFoto: Erakogu
Ilm
29. aprill 2013, 13:03

FOTOD: ETV valis välja uued ilmateadustajad (21)

Märtsis alanud konkursi käigus valis ERRi teleuudiste toimetus ilmateadustaja ametisse Henri Laumetsa ja Martin Mileiko, keda näeb tele-eetris alates juuni lõpust. Kandideerijaid oli kokku 151.

"Soovijail tuli arvestada kolme vooruga, kuhu kuulus nii ettevalmistatud kui ka kohapeal etteantud aja jooksul koostatud ilmateate esitamine, samuti mitu improvisatsioonilist ülesannet, kus jälgiti kandidaatide reageerimisjulgust ja sõnaseadmisoskust," selgitas "Aktuaalse kaamera" pearežissöör Rait-Roland Veskemaa valiku põhimõtteid.

Veskemaa kinnitusel tõusid Laumets ja Mileiko esile kiire õppimisvõime ja varasemate teadmistega meteoroloogiast. Henri Laumets töötab lennudispetšerina, ta on lõpetanud Eesti Lennuakadeemia, kus on muu hulgas õppinud mitme semestri vältel meteoroloogiat. Oma töös planeerib Laumets lennukite marsruute ja kütusearvestust, mis on tihedasti seotud ilmaoludega.

Martin Mileiko on lõpetanud Tartu Ülikooli füüsika erialal, mille juurde kuulus atmosfäärifüüsika algkursus. Praegu töötab ta kaheksandat aastat Profimeedia disainerina, kus peamiselt keskendutakse kliendiajakirjade väljaandmisele. Mõlemad jätkavad oma põhitööd, asudes selle kõrvalt õppima uusi oskusi.

Henri Laumets ja Martin Mileiko hakkavad ilma teadustama "Aktuaalses kaameras" ja sügishooaja alates ka "Terevisioonis", eetris näeb neist juuni teises pooles, kui on läbitud eetri- ja häälekoolitus.

Kristo Elias on ilmateadustajana viimast korda eetris jaanipäeval, edaspidi näeb teda ekraanil ETV saate "Osoon" lugude autorina.