Nõukaajal oli majas polikliinik, kuid omandireformi käigus 90ndate aastate algul sai Kaitseliit varem endale kuulunud maja tagasi. Kaitseliidu Saaremaa maleva esindushoone rajamisest sinna asja ei saanud ja nüüd pesitsevad majas enne uue omaniku selgumist rebased. Foto: Irina Mägi
Eesti uudised
28. mai 2013, 06:58

Rebased hõivasid Kaitseliidu maja (12)

Linnarebastega kimpus olev Kuressaare peab tunnistama veel üht kaotust – reinuvaderid hõivasid aastaid tulutult korrastada üritatud Kaitseliidu esindushoone.

"Kaitseliit on vist juba paarkümmend aastat üritanud hoonet korda teha, aga viimasel ajal pesitseb seal rebaseperekond," räägib Kuressaare lossipargi ja Kaitseliidu hoone lähedal elav Tiit.

"Päeval on vaikus, aga nii kui pimedamaks läheb, ilmuvad rebased välja ja hoone õues on kuulda imelikke, natuke koera haukumisega sarnanevaid hääli. Pärast südaööd ilmuvad rebased välja ja inimest kardavad nad sama vähe kui koerad. Mõnikord tuleb isegi hirm peale, et kas nad ründavad või mis."

Kaitseliidu Saaremaa maleva esindushooneks plaanitud maja aknaaugud on laudadega kinni löödud ja ligipääs maja sisemusse keeruline. "Isegi imestasin, et kustkohast nad sisse saavad, sest väliselt nagu võimalust pole, aga praegu on igal õhtul pimedas õues rebasepere ja nad pole sinna tulnud ka lihtsalt toidu pärast, sest seda seal pole," sõnab Tiit. Kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku Kristjan Moora sõnul on info linnarebaste kohta huvitav, kuid kahjuks pole ta juhtunud neid nägema.

Kaitseliidu maja on praegu müügis, sest organisatsioon ei ole rahapuuduse tõttu saanud seda korda teha. Avaliku enampakkumise väljakuulutamise ja alghinna otsustab peagi kogunev järgmine Kaitseliidu keskjuhatus. Lõuna prefektuur postitas Delfi teatel oma Facebooki seinale aga foto sellest, kuidas rebasepere tegi pesa otse politseimaja külje alla.