Ilm

Riik kuulutas Eestis ringi uitavad šaakalid lindpriiks (11)

LISA KOMMENTAAR

JUSS4. oktoober 2013, 17:39
Kui läheb üleüldiseks šaakalijahiks, on selles ka üks hea külg. Kuna šaakal on mõnede koeraliikidega üsna sarnane, kõmmutavad seda looma ainult pildi pealt näinud kuid hasardis jahimehed ilmselt ka terve hulga omapäi ringi hulkuvaid hundikoeri maha. Õhk saabki puhtamaks.
MATS4. oktoober 2013, 17:35
Kuidas sai võimalikuks? Väga lihtsalt, on piisavalt põrundpäiseid, kes endale siia eksootilisi loomi sisse smugeldavad ja siis kui tüdivad, lasevad need lihtsalt lahti. Krokodillid, piraajad, püütonid ning kobrad muidugi meie kliimaga ei kohastu. Aga millal leidub selline loll, kes Eestisse ameerika lõgismaod lahti laseks? Need ilmselt kohastuksid, talvel magavad nad ka Ameerikas koobastes talveund. Aga kui mürgihammastega naksab, siis ongi inimesel sussid püsti. Vähemasti Eesti meditsiini taset ning kättesaadavust arvestades.
matsu4. oktoober 2013, 16:41
Issand milline soigumine, kas ikka on ja kas on? Küllap on kui asjatundjad nii ütlevad. Kui polegi, siis rebane ja hunt ta ju pole. Kährikud kui võõrliik tuleks ka hävitada ja metsas hulkuv koer, kui ta pole kodu juures tuleb ka maha lasta, olgu ta siis kelle nägu tahes.
saakal4. oktoober 2013, 09:18
tehke tõesti kindlaks et on ikka šaakal,kui on siis võiks rohkem uurida kuidas sai võimalikuks selle liigi ilmumine siia.Midagi uuritakse,aga siis vaikus.Äkki on rebase ja koera ristand.Rebased elavad juba tihti maakodude läheduses.Ikka kohe kuulutatakse välja põnev šaakali jaht.
Sander4. oktoober 2013, 04:22
Mille poolest šaakalid , siis nüüd nii halvad on, "erinevus rikastab", nagu nüüd on kombeks hõisata.
velts4. oktoober 2013, 00:50
Enne ei tohiks ühtegi hundi laskmis luba olla,kui pole metssigadega ühele poolele saadud.Hundi tekitatud kahjud võrreldes metssigadega on mikroskoopilised,pealegi makstakse hundi kahjud PRIA-poolt kinni.
....3. oktoober 2013, 23:57
to: R
Lisaks ei ole kuulda, et tollegi looma geeniuuringud oleksid ta justnimelt šaakaliks määratlenud. Enne ei usu, kui DNA testide tulemustest hakatakse avalikkusele teada andma! Sinnani - pole miski välistatud, ka suvaline segavereline koer mitte...
R.3. oktoober 2013, 20:41
"augusti alguses lasti Kiviõli jahipiirkonnas lagedate põldude vahel kähriku pähe veider loom, kes osutus šaakaliks."
Oh õudust! Lastakse seda, kes liigub? Šaakal ja kährik - neid ikka annab segi ajada. Häbi lugu! Laskjal soovitaks küll "amet" maha panna. Võtsid elu, kuid enne lasku ei teadnudki, kellelt elu võtad. Masendav.
dexter3. oktoober 2013, 16:59
hundi jahti vöiks ka pidada tihedamalt,nemad korraldavad rohkem kahju ju!!!
....3. oktoober 2013, 16:27
Kuni ei avalikustata DNA uuringute tulemusi, seni ei saa mingi kindlusega väita, et Eestis šaakaleid looduses üldse elab! Võib, kuid ei pruugi sugugi. Ainult välimuse järgi seda loomaliiki oma teistest lähisugulastest täie kindlusega ei erista, kaua arvati, et ka mõnede koeratõugude aretuses on šaakalit kasutatud, kuid geeniuuringud lükkasid sellegi juba jupp aega tagasi ümber. Parim näide sellest, et ka kogenud spetsialistid eksivad, on Egiptuse šaakali osutumine hallhundiks - geeniuuringute alusel. Esimene kahtlusega loom hukkus veebruari lõpus, siis oli uudistes, et DNA testid võtavad aega 2-3 nädalat. Veel kevadel räägiti sellest, et geeniuuringutega saab kindlaks teha, missugusest piirkonnast pärit loomaga on tegu. Ja edasi - vaikus selles osas! Seega - ajakirjanikel peaks olema ainult üks küsimus: mida näitasid DNA testid? Kuni sellele ei ole vastust, võidakse šaakali pähe lasta kõiki suvalisi ettejäävaid punakaid - koeri.... (mitte ammune juhtum nn.huntkoera otsimisest oli Postimeheski, kui Järvamaal lasti üks vanem loom, ajakirjanduses öeldi, et selle looma ristandiks olemise proovid saadeti Norrasse - kuni kohalikus lehes nähtud pildi järgi tundis üks tädi ära oma samal ajal hulkuma jäänud vana isase koera, kes - kastreeritud.... - kui meie ulukispetsid ei suuda märgata isegi looma kastreeritust ja peavad iga nn.hundikoeramoodi looma koheselt hundiristandiks, siis miks peaks uskuma, et osatakse määrata kaugel maal levinud looma!)