Tallinna abilinnapea Arvo SarapuuFoto: Meelis Tomson
Loomad
28. november 2013, 18:59

Abilinnapea Sarapuu: kasside massiline hukkamine hoiupaigas ei ole vastuvõetav (19)

Eilses „Pealtnägijas" näidatud olukord, kus loomade hoiupaigas hukatakse massiliselt kasse, aga samas keeldutakse neid andmast loomaarmastajatest inimeste kätte, ei ole Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul mitte mingil tingimusel vastuvõetav.

„Vaatasin eilset „Pealtnägijat" ja kõige selle valguses ei jää ilmselt muud üle, kui tuleb hakata munitsipaalhoiupaika projekteerima," rääkis Sarapuu Postimehele, lubades järgmise aasta eelarves selle jaoks raha leida ning teha uus riigihange, et oleks konkurents.

Ta tõdes, et praegune hoiupaiga pidaja teeb seda äraelamiseks, teised huvilised aga tegelevad kassidega hobi korras muude asjade kõrvalt ja pole kindel, et nad linna poolt tellitava hoiupaiga teenusega täies mahus hakkama saaksid.

Sarapuu sõnul ei saa kuidagi aktsepteerida „Pealtnägijas" näidatud olukorda, kus loomaarmastajast eraisikule keeldutakse hoiupaigast kassi andmast ning nädala pärast seesama kass hukatakse.

„Hoiupaiga juhataja on muidu tegus inimene, aga oma suhtlemislaadilt on ta pehmelt öeldes rohmakas, siis paistab kogu tema tegevus tumedamates värvides," sõnas Sarapuu, lubades kontrollida, kuidas hoiupaigas loomadega ringi käiakse ja inimestega suheldakse.

Ka Õhtuleht kirjutas eile Tallinna Loomade Hoiupaigas toimuvast. 

"Ma ei kommenteeri mitte midagi, ma kõik andsin teada "Pealtnägija" programmis. Nõudeid me ei riku," ütles hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva, jäädes hoiupaiga süütusele kindlaks.

Tallinna Keskkonnaameti andmetel eutaneeriti 2012. aastal ainuüksi Tallinnast püütud kassidest enne seadusega ette nähtud kohustuslikku 14 päeva 449 kassi. Alla kuue kuu vanuseid kassipoegi püüti Tallinnast 2012. aastal 862, kellest eutaneeriti 500.