Torm ja lörtsisaduFoto: Küllike Rooväli / Postimees
Ilm
30. november 2013, 19:15

Läheb tormiks, sajab lörtsi ja vihma (17)

Ilmajaama teatel on pühapäeval tormiilm. Öösel puhub tuul iiliti kuni 25 meetrit sekundis, piitsutades algul lörtsi, hiljem vihmaga. Pühapäeva õhtul torm tugevneb. Öösel on miinuskraadid, päeval muudab lka jäide Mandri-Eesti teed libedaks.

Eeloleval ööl on pilves selgimistega ilm, vähest lund sajab peamiselt Ida- ja Lõuna-Eestis. Hommikul sajab Lääne-Eestis lörtsi ja lund, mis muutub hommiku poole vihmaks, teatas ilmateenistus.

Mandrialal tekib jäide. Ettevaatust, liiklejad – tihedas saju tõttu halveneb nähtavus!

Edelatuul tugevneb öö jooksul 8-13, saartel ja rannikul 12-17 meetrini sekundis. Hommikuks on tuul tugevnenud 22 kuni 25 meetrini sekundis, nii et päris korralik torm.

Õhutemperatuur on öösel miinuskraadides, ulatudes -2 kuni -8 kraadini. Hommikuks see tõuseb: õhutemperatuur on -3 kuni +3 kraadi.

Päeval jääb ilm pilviseks, taeva selginemist on oodata alles pärastlõunal. Lörtsi- ja vihmasadu jätkub ning mandril on jäide.

Kuid õhtuks läheb juba tugevamaks tormiks.

Tuul pöördub päeval läände ja loodesse ning tugevneb päeva jooksul. Tuule tugevus on 10-15, iiliti 20 meetrit sekundis. Rannikul ja saartel on tormisem – 16-20, iiliti 25 meetrit sekundis. Õhtul ulatub loodetuul rannikul iiliti 30 meetrini sekundis.

Õhutemperatuur on +1..+6°C.

Esmaspäeva öösel kestab loode- ja läänetorm, tuul nõrgeneb hommikuks. Õhutemperatuur on -4..+1°C.