Loomaomanik Mari Kangur, kes oma koera loomaarstide ning Eesti Loomakaitse Seltsi hinnangul hoolitsuseta jättis, nõuab koera tsiviilkohtu kaudu tagasi Maarja Talilt (pildil), kes oli looma aidanud ja tasunud osaliselt tema raviarved.Foto: Arno Saar
Loomad
17. jaanuar 2014, 22:59

Väidetavalt koera väärkohelnud naine nõuab Maarja Talilt looma tagasi (14)

Loomaomanik Mari Kangur, kes oma koera loomaarstide ning Eesti Loomakaitse Seltsi hinnangul hoolitsuseta jättis, nõuab nüüd koera tsiviilkohtu kaudu tagasi Maarja Talilt, kes oli looma aidanud ja tasunud osaliselt tema raviarved.

Veterinaar- ja toiduamet koera väärkohtlemist ei tuvastanud, mistõttu on omanikul asjaõigusseadusest tulenevalt õigus koer tagasi saada, sest seadus käsitleb looma esemena, edastas ERR-i uudisteportaal „Aktuaalset kaamerat".

Koer Elsa, kes 2012. aasta 28. augusti õhtul viidi Loomade Kiirabi kliinikusse, oli loomaarst Kairi Lüüsi sõnul lamatistes, kaetud tugevalt vakladega ja ei suutnud kõndida ning veterinaarid andsid loomakaitse seltsile teada võimalikust väärkohtlemisest.

Nii tema kui kaitsja Reimo Mets väidavad, et looma hädades pole süüdi mitte looma abita ja hooleta jätmine, vaid selline seisund tekkis omanike jaoks üleöö ning siis kohe nad ka abi otsisid.

Maarja Talit kohtus esindav advokaat Ilo-Hanna Hõrrak ütles, et just sel põhjusel täna kohtus omandiküsimuse üle vaieldaksegi, sest looma saab omanikult võõrandada vaid juhul, kui on tõendatud tema väärkohtlemine.